Рівненська область: Колегія Головного управління підбила підсумки роботи  у першому півріччі 2013 року

Рівненська область: Колегія Головного управління підбила підсумки роботи у першому півріччі 2013 року

13.07.13 12:22 0 970
11 липня в місті Кузнецовськ відбулося виїзне засідання Колегії Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області. Під головуванням очільника Служби порятунку Рівненщини полковника служби цивільного захисту Володимира Оглоблі були підбиті підсумки роботи Головного управління та підпорядкованих підрозділів за перше півріччя поточного року та визначені завдання на другу половину 2013 року.

У заході взяли участь перший заступник начальника ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Крук, заступник начальника ГУ ДСНС майор служби цивільного захисту Олег Панюк, керівники структурних підрозділів Головного управління, начальники міських та районних підрозділів ГУ ДСНС області, а також запрошені секретар Кузнецовської міської ради Ігор Куц та головний інженер – перший заступник генерального директора ВП «РАЕС» Павло Ковтонюк.

Робота Колегії розпочалася з оголошення наказів про присвоєння ряду керівників підрозділів чергових спеціальних звань. Зокрема, головний рятувальник області Володимир Оглобля урочисто вручив пагони підполковника служби цивільного захисту начальнику 2-го Державного пожежно-рятувального загону з охорони ВП «РАЕС» Юрію Левчуку, а начальнику Дубровицького районного сектору Ігору Гайдашу – пагони майора служби цивільного захисту. Також звання старшого лейтенанта служби цивільного захисту отримали начальник Демидівського районного сектору Сергій Демидюк та начальник 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини Сергій Басюк. Після цього начальник ГУ ДСНС під оплески усіх присутніх вручив головному інженеру Рівненської АЕС Павлу Ковтонюку пам’ятний годинник. Дана нагорода є цілком заслуженою, адже адміністрацією атомної електростанції постійно вживаються всі необхідні заходи, щодо підтримання в належному боєздатному стані підрозділів пожежної охорони РАЕС, завдяки чому матеріально-технічне та соціально-побутове забезпечення кузнецовських рятувальників визнано одним з найкращих в державі. У свою чергу Павло Іванович запевнив керівництво Держслужби Рівненщини, що і надалі в діяльності Рівненської атомної електростанції з поміж безлічі питань її безпечної роботи питанню пожежної безпеки буде відведено важливе місце.

Відкриваючи робочу частину засідання, полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля зауважив, що завдання, покладені на Головне управління і підпорядковані підрозділи Державною службою України з надзвичайних ситуацій та обласною владою, були успішно виконані. Але разом з тим, він наголосив і на проблемних питаннях у роботі окремих районних підрозділів, існуючих недоліках та необхідності їх усунення.

З доповіддю про результати роботи підрозділів ГУ ДСНС за звітний період та основні завдання на друге півріччя поточного року виступив перший заступник начальника Головного управління Сергій Крук. Зокрема він відзначив зменшення кількості надзвичайних ситуацій в області. «Завдяки ефективним заходам Держслужби з НС Рівненщини зберігається позитивна тенденція у цьому напрямку. Наші підрозділи забезпечили своєчасне реагування на всі надзвичайні ситуації та події і, зокрема, на ліквідацію 523 пожеж», - підкреслив полковник служби цивільного захисту. За його словами, протягом шести місяців 2013 року підрозділи ГУ ДСНС під час виконання завдань за призначенням врятували життя 17 громадянам, в тому числі 4 дітям, 554 рази надавали допомогу населенню та організаціям під час різного роду пригод. Піротехніками аварійно-рятувального загону спеціального призначення виявлено та знешкоджено 129 боєприпасів часів минулих війн, в тому числі 3 авіаційні бомби.

Про стан організації державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Рівненській області учасникам Колегії доповів заступник начальника Головного управління Олег Панюк. Він зауважив, що завдяки вжитим заходам у першому півріччі 2013 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в області на 28,3% зменшилась кількість пожеж, на 31% зменшилась кількість загиблих людей та на 33,3% зменшилась кількість травмованих людей на пожежах. На 23,5% зменшилась кількість знищених та пошкоджених вогнем будівель і споруд.

Серед інших питань, про які йшлося на засіданні Колегії – стан пожежної безпеки в екосистемах області, зокрема забезпечення протидії загорянням лісів та торф’яників, запобігання пожежам сільгоспугідь, організація заходів з профілактики загибелі людей на водних об’єктах, проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, стан фінансового та матеріально-технічного забезпечення підрозділів ГУ ДСНС області, кадрове забезпечення та протидія корупції тощо.

Про причини недоліків та стан їх усунення звітували керівники окремих районних підрозділів Держслужби з НС.

Підбиваючи засідання Колегії, начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Володимир Оглобля зосередив увагу учасників заходу на необхідності забезпечення подальшого виконання завдань, визначених Програмою економічних реформ Президента України на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, пріоритетних завдань Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо реалізації державної політики у визначеній сфері повноважень на 2013 рік, забезпечення постійної готовності підрозділів до реагування на надзвичайні події та пожежі, проведення комплексу заходів щодо запобігання пожежам, надзвичайним подіям та загибелі людей, підготовці до осінньо-зимового періоду, дотриманні чинного законодавства й недопущенні корупційних дій з боку працівників ДСНС.

По завершенню роботи Колегії учасники заходу побували на екскурсії в інформаційному центрі «Полісся», де ознайомилися з історією будівництва Рівненської АЕС та міста-супутника Кузнецовськ, оглянули макети енергоблоків з реакторами та простежили весь технологічний процес виробництва електроенергії.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничанка висловила ...
Наступна новина: На Тернопіллі відображаємо ...

КОМЕНТАРІ