У Рівненській області на семінарі у прокуратурі обговорили конституційні права в’язнів

У Рівненській області на семінарі у прокуратурі обговорили конституційні права в’язнів

13.07.13 12:13 0 737
У прокуратурі області проведено навчально-практичний семінар на тему: «Організація перевірок додержання законів та конституційних прав в’язнів, забезпечення матеріально-побутових та медико-санітарних умов тримання, а також щодо запобігання катуванням чи нелюдському поводженню або покаранню».

Разом з міжміськрайпрокурорами, молодими спеціалістами прокуратур районного рівня та резервістами у заході взяв участь регіональний координатор із зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області В’ячеслав Свірець. Зокрема, він довів до відома учасників семінару європейські стандарти щодо тримання в’язнів в установах виконання покарань та спецустановах міліції.

Начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури області Юрій Рожук поінформував присутніх про порядок проведення перевірок в установах виконання покарань та спецустановах органів внутрішніх справ.

Для слухачів з лекцією також виступила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Олена Ткачук. Вона розповіла про права дітей, які перебувають у спеціальних установах та застосування примусових заходів щодо неповнолітніх.

Після виступів відбулося жваве обговорення зазначених тем, в ході якого молоді працівники органів прокуратури отримали важливі теоретичні знання та поради від досвідчених колег.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ