Як не стати жертвами крадіїв: поради правоохоронців

Як не стати жертвами крадіїв: поради правоохоронців

13.07.13 12:10 0 682
Працівники міліції Рівненщини за шість місяців поточного року отримали понад дві тисячі заяв щодо скоєння крадіжок. Левова частка — речі, які напризволяще залишені власниками без нагляду.

Як свідчить статистика, найчастіше викрадення чужого майна здійснюється у нічний час, у період з 23 до 3 години ночі. Що ж стосується їх географії — то переважна більшість усіх зареєстрованих крадіжок стається в обласному центрі.

Найчастіше здобиччю зловмисників стають мобільні телефони та гроші. Досить поширеними є також крадіжки із транспортних засобів — акумуляторних батарей та магнітол. Найдоступнішими у цьому плані є автомобілі вітчизняного виробництва, особливо ті, які власники залишають на тривалий час.

Окрім того, чільне місце у такому рейтингу посідають і крадіжки із помешкань громадян. Це питання є актуальним особливо влітку, коли більшість сімей відправляється на відпочинок та лишають свої помешкання без нагляду.

Аби не стати жертвою крадіїв, скористайтесь порадами правоохоронців:

- не залишайте свої особисті речі без нагляду, особливо під час перебування у розважальних закладах чи на ринках;

- під час проїзду у громадському транспорті звертайте увагу на підозрілих людей, які знаходяться з Вами поряд;

- після посадки та висадки із громадського транспорту не забувайте перевірити наявність своїх особистих речей (мобільний телефон, гаманець, прикраси тощо); у разі їх зникнення негайно звертайтеся до міліції, що дасть змогу за «гарячими слідами» встановити та розшукати особу, яка вчинила крадіжку;

- не залишайте без нагляду свої транспортні засоби у дворах будинків на неосвітлених вулицях на тривалий час, користуйтеся послугами автостоянок, що охороняються;

- у разі залишення свого помешкання без нагляду на тривалий час, попіклуйтесь про його охорону та безпеку.

Цей перелік не є вичерпним, тому варто пам’ятати, що збереження майна людини, у більшості випадків, залежить від неї самої.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові до 30 будинків на ...
Наступна новина: Чернівці: Епідемічна ...

КОМЕНТАРІ