США, ЄС та правозахисники засудили посмертний вирок Магнітському

США, ЄС та правозахисники засудили посмертний вирок Магнітському

13.07.13 15:16 0 910
США, Євросоюз, а також російські та американські правозахисники засудили посмертний вирок, оголошений у Москві колишньому юристу західного інвестиційного фонду Сергію Магнітському. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Речниця Держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що Вашингтон «розчарований» таким рішенням, і назвала його «дискредитацією зусиль тих, хто продовжує шукати справедливості в цьому питанні».

Президент Литви, яка зараз головує в ЄС, також засудила розвиток подій у цій справі. «Це символічний акт, який показує рівень порушення прав людини в Росії», – відзначила Даля Ґрібаускайте.

Російський уповноважений з прав людини Володимир Лукін назвав посмертне засудження Магнітського проявом «нехристиянської ментальності». Обурливим вважають вирок в американській неурядовій правозахисній організації Freedom House.

Раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала «вершиною абсурду» рішення російського суду визнати винним покійного юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

2009 року юрист Сергій Магнітський помер після 11 місяців перебування за ґратами. Він був заарештований за ухиляння від сплати податків у 2008 році після того, як викрив схему крадіжок російськими чиновниками державного майна.

Його арешт і смерть викликали міжнародний протест. Сполучені Штати ухвалили «акт Магнітського», який передбачає заборону на в’їзд до США російських чиновників, причетних до цієї справи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Смалько гратиме за "Зірку"
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ