Кожна тонна вугілля з державної шахти, вимагає майже 1000 гривень дотацій – регіонал

Кожна тонна вугілля з державної шахти, вимагає майже 1000 гривень дотацій – регіонал

13.07.13 13:43 0 752
Криза, яка триває у металургії з минулого року, викликала падіння виробництва. Як наслідок, зменшилася кількість вугілля, яке закуповують металурги. Великі складнощі в галузі констатували науковці, чиновники та бізнесмени, які обговорили в Донецьку соціальні проблеми в металургії та вугільній промисловості. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Народний депутат від Партії регіонів Юхим Звягильський вказав на суттєві недоліки у роботі вугільної галузі.

« проблема в тому, що гроші на соціалку можна отримати лише від реалізації вугілля. А вугілля дістається тяжко і є дуже дорогим . Собівартість кожної тонни вугілля, видобутої державними шахтами, доплачується від 800 до 900 гривень за кожну тонну з бюджету. Зараз собівартість 1150-1200 по країні, реалізація 450-500, різниця – це все бюджетні, народні гроші. А далі на соціальні потреби у держави просто не вистачає грошей».

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко зазначив, що Донецьк з 1997 року і по 2013 рік має 14 зачинених або напівзачинених шахт.

«Ми лише за рахунок реструктуризації вугільної промисловості втратили більше 40 тисяч робочих місць. А мої колеги з міста Маріуполя за останні три роки через кризові явища в металургії втратили 40 тисяч робочих місць. На в Донецькій області лише три міста забезпечують самостійно виплату пенсій своїм пенсіонерам. Це Донецьк, Вугледар та Красноармійськ. інші мають дотації від 60 до 40-30 відсотків. І це я назвав найбільш індустріальну область».

Саме через те, що вугільна галузь є дотаційною та постійно потребує грошових вливань з боку держави, твердження про те, що Донеччина годує всю Україну, залишається міфом, вважають експерти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Лучани здобули гран-прі на ...

КОМЕНТАРІ