Правозахисники чекають зустрічі зі Сноуденом у «Шереметьєві»

Правозахисники чекають зустрічі зі Сноуденом у «Шереметьєві»

13.07.13 17:25 0 862
Колишній контрактник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден запросив російських та іноземних правозахисників на зустріч у московському аеропорту «Шереметьєво». Зустріч має відбутися о 17-й годині за московським часом (за Києвом – 16:00) Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Цю інформацію підтвердив Радіо Свобода по телефону голова московського відділення правозахисної організації Amnesty International Сергій Нікітін. «Надійшло електронне послання за підписом Сноудена, в якому запропоновано зустрітися . Поки що я планую таку зустріч», – повідомив правозахисник.

Представники міжнародних правозахисних організацій, а також адвокати Генріх Падва і Генрі Рєзнік – серед тих, хто, як повідомляють, також отримав запрошення на зустріч.

США вимагають видачі Сноудена у зв?’язку зі звинуваченнями його в шпигунстві та оприлюдненні таємних даних про дії американських спецслужб.

x З 23 червня, коли Сноуден прибув у Шереметьєво з Гонконгу, вважається, що він перебуває в транзитній зоні московського аеропорту. Проте досі ніяких публічних зустрічей з російськими представниками у Сноудена не було.

Уповноважений з прав людини Російської Федерації Володимир Лукін сказав, що готовий зустрітися зі Сноуденом, вислухати його і, якщо буде можливість, допомогти в ситуації, що склалася. Лукін висловив припущення, що міжнародні організації можуть зайнятися цим питанням. За словами Лукіна, Сноуден перебуває у становищі втікача зі своєї країни, і такі організації, як Червоний хрест чи відомство Верховного комісара у справах біженців, можуть допомогти Сноудену.

«Існують документи Червоного хреста для людей, які не мають документів і схожі на біженців, але для цього потрібен його (Сноудена) запит», – пояснив Лукін в інтерв’ю радіостанції «Ехо Москви». Лукін також висловив сподівання, що ситуація довкола Сноудена вирішиться «благополучно і безкровно».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Індонезії з в’язниці ...
Наступна новина: Трагічно загинув молодший ...

КОМЕНТАРІ