Актори міліцейського театру

Актори міліцейського театру "Діти майбутнього" в ігровій формі навчають дітлахів основам безпеки

13.07.13 19:02 0 954
Підрозділами кримінальної міліції у справах дітей МВС України постійно вживаються заходи щодо удосконалення системи профілактичної роботи з дітьми. З цією метою в регіонах правоохоронці в загальноосвітніх дитячих закладах та установах організовують різні профілактичні заходи, у тому числі і під час літніх канікул. Не став винятком і дитячий медичний реабілітаційний центр «Смарагдовий», розташований в Євпаторії.

Відповідно до розробленої програми, з 29 червня по 11 липня у дитячому центрі працівниками КМСД МВС України було організовано проведення ряду просвітницьких заходів із залученням професійно-аматорського дитячого міліцейського театру «Діти майбутнього», який створений і діє при Головному управлінні МВС України в Харківській області.

Цей творчий колектив вже давно завоював серця своїх глядачів. Його учасники - діти співробітників міліції, вихованці шкіл-інтернатів та діти, які перебувають під опікою чи піклуванням, - неодноразово ставали переможцями багатьох конкурсів дитячої творчості. Торік колектив театру став лауреатом міжнародного театрального фестивалю «Земля, театр, діти».

У процесі живого спілкування міліціонери в ігровій формі розповіли дітям, які знаходяться на лікуванні в реабілітаційному центрі, як не стати жертвою злочину, куди звертатися за допомогою у випадках сімейного насильства, про шкоду куріння та вживання наркотиків.

У свою чергу, молоді таланти театру «Діти майбутнього» порадували глядачів авторськими спектаклями «Один день без дорослих», «Дитячий голос проти тероризму», «Труффальдіно із Бергамо», виставою-мюзиклом «Веселі пригоди на Харківщині» за мотивами п'єси М. Старицького «За двома зайцями», авторською виставою патріотичного змісту «Пам'ятаємо», яка присвячена героїчним вчинкам у роки Великої Вітчизняної війни, та іншими вокально-хореографічними і літературно-театральними номерами.

Зі свого боку керівництво євпаторійської міліції організувало для творчих гостей «Смарагдового» відвідування міського акваріума і дельфінарію.

За словами начальника Євпаторійського МВ підполковника міліції Василя Кузнєцова, з метою відродження кращих традицій ОВС на даний час проводиться ряд заходів з профілактики злочинності серед дітей.

- Основний акцент робиться на залученні творчих колективів до подібних заходів. Наше основне завдання - підвищити рівень обізнаності дітей про їхні права, виховати у них відповідальне ставлення до свого життя і здоров'я, максимально захистити їх від злочинних посягань, - підкреслив правоохоронець. - Величезну допомогу в реалізації програми з профілактики дитячої злочинності нам надають творчі колективи з інших областей України. Наприклад, творчий колектив театру «Діти майбутнього» до Євпаторії приїжджає другий рік поспіль. Ми завжди раді гостям і зі свого боку всіляко намагаємося забезпечити їм комфортне і незабутнє перебування у нашому курортному місті, - резюмував Василь Кузнєцов.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Військові кораблі США ...
Наступна новина: На Одещині чоловік ...

КОМЕНТАРІ