Про роботу дільничних люди незабаром дізнаватимуться з Інтернету

Про роботу дільничних люди незабаром дізнаватимуться з Інтернету

13.07.13 19:40 0 862
У МВС розробляється і впроваджується в усіх регіонах держави геоінформаційна система «Дільничні інспектори міліції». Про це міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив на розширеному засіданні колегії МВС.

«Ця система дозволить кожній людині через мережу Інтернет отримувати необхідну і завжди оновлену інформацію про свого дільничного інспектора міліції, вони зможуть йому повідомляти про вчинення правопорушень, а також отримувати повідомлення від міліції, яка обслуговує їхню територію. Важливо, що геосистема і її інформаційні підсистеми дадуть можливість здійснювати автоматизований контроль з проведення дільничними інспекторами роботи з громадянами, проводити аналіз соціального та демографічного складу населення і приймати відповідні управлінські рішення з приводу поліпшення профілактичної роботи міліції», - наголосив Віталій Захарченко.

Більш докладно про роботу системи розповів заступник міністра Віктор Ратушняк. Він, зокрема, зазначив, що електронна система дозволить українцям оцінювати роботу органів внутрішніх справ у цілому, і дільничних інспекторів міліції, зокрема.

«Головне, що люди отримають можливість висловлювати зауваження та пропозиції з приводу роботи дільничних інспекторів. Подібна можливість з'явиться і в дільничних, які зможуть оцінювати роботу свого керівництва шляхом оприлюднення власних думок на відповідному сайті. Цікаво, що подібну інформацію на електронній карті, зокрема, розподіл повідомлень по Україні, що приходять для дільничних від людей, зможуть побачити і співробітники апарату Міністерства, а також оцінити їх роботу і надати необхідну допомогу», - наголосив Віктор Ратушняк і підкреслив, що на карті також розміщуватиметься інформація про розшук неповнолітніх і тих, хто пропав безвісти, що дозволить активізувати дії населення в цьому напрямку.

Заступник міністра увагу присутніх звернув і на деякі проблемні моменти в роботі служби.

На думку Віктора Ратушняка, статистика останніх років свідчить про динамічне збільшення масових заходів, що проводяться в Україні. Якщо 10 років тому в країні відбулося всього 66 тисяч за участю 45,7 млн. людей, то в 2012 - їх кількість збільшилася відповідно до 235,7 тис., у яких участь брали понад 94,6 млн. громадян. Лише за перше півріччя 2013 року в Україні сталося вже 116 тис. масових заходів за участю 46,7 млн. людей.

«Головна ж проблема в тому, що учасники акцій вдаються до протиправних дій, тим самим порушуючи права і свободи інших людей», - сказав він.

У той же час доповідач звернув увагу на те, що робота правоохоронців щодо забезпечення охорони громадського порядку під час масових заходів всіляко впливає на імідж міліції, оскільки вона є гласною та відкритою.

При цьому Віктор Ратушняк зазначив, що міліціонери громадської безпеки завжди працюють у форменому одязі і люди мають можливість бачити й оцінювати їх дії.

«Яскравим прикладом цьому можуть служити нещодавні масові події у Львові - місті, відомому традиційним і прогнозованим протистоянням громадян на ґрунті розбіжностей у поглядах на історичні події минулого століття, а також політичної орієнтації», - зазначив Віктор Ратушняк і підкреслив, що львівська міліція адекватно реагувала на всі можливі провокації і не допустила грубих порушень громадського порядку.

За словами заступника міністра, подібного ефекту вдалося досягти і в Автономній Республіці Крим.

«Тут проживає багатонаціональне населення. Роками не вщухає основна і дуже складна проблема з приводу земельного питання. У зв'язку з цим не остання роль відводилася міліції - масові заходи, у тому числі пов'язані з черговою річницею депортації з Криму татарського населення 18 травня цього року, пройшли спокійно», - підсумував Віктор Ратушняк.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Черкащині смертельно ...
Наступна новина: Одеські ...

КОМЕНТАРІ