Одеські міліціонери-транспортники дбають про безпеку дітей і під час відпочинку

Одеські міліціонери-транспортники дбають про безпеку дітей і під час відпочинку

13.07.13 19:44 0 889
Забезпечення безхмарного відпочинку дітей, недопущення нещасних випадків, в тому числі на об’єктах залізничного транспорту, а також застереження від непродуманих дій, які можуть накликати біду, – саме таку мету переслідують правоохоронці Одеської магістралі, відвідуючи дитячі оздоровчі заклади в період літніх канікул.

Цього разу до оздоровчого табору «Юний залізничник», де відпочивають понад 150 дітей віком від 7 до 14 років, завітали т.в.о. начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВС України на Одеській залізниці старший лейтенант міліції Вікторія Савенко, заступник начальника науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Управлінні підполковник міліції Дмитро Афонін та старший інспектор-кінолог Євген Москалу зі своїм чотирилапим помічником – службовою собакою «Рейнджером».

Дітлахи із задоволенням залучились до запропонованої правоохоронцями на початку зустрічі вікторини про те, як потрібно себе вести на об’єктах підвищеної небезпеки, особливо на залізничному транспорті.

Приємно було чути правильні відповіді учасників гри, адже їх батьки працюють на залізниці, і діти добре знають, що переходити колію можна тільки у відповідних місцях, до того ж бути максимально уважними, так як нещодавно був випадок, коли дівчинка, пропустивши один потяг, не почула сигналів зустрічного, через що була серйозно травмована, отримавши значні ушкодження.

Особливо активним був 13-річний Діма Бурлака із 2-го загону. Він, як і інші, добре засвоїли застереження працівників міліції про те, що в навушниках не можна знаходитись на об’єктах, де є небезпека травмування, адже можна не почути сигналів машиніста чи попередження старших.

7-річний Микита Гиря, мама якого працює провідником пасажирського потягу, розповів присутнім, що в майбутньому планує також працювати на залізниці. «Я був на робочому місці мами, де мені дуже сподобалось, тому як підросту обов’язково стану начальником потягу і буду допомагати людям», - поділився з нами хлопчик.

Не залишились поза увагою дітлахів і теми про неабияку шкоду для дитячого організму від вживання алкогольних та тютюнових виробів, а також про те, як вести здоровий спосіб життя, аби в подальшому бути активною та успішною людиною.

Дмитро Афонін продемонстрував дітям зразки вогнепальної та холодної зброї, а також набір технічних та спеціальних засобів, які використовують криміналісти при огляді місця пригоди. Вихованці мали можливість познайомитись зі вмістом криміналістичної валізи та самостійно за допомогою дактилоскопічних порошків виявити відбитки пальців на різних поверхнях.

Особливе захоплення викликала у дітей службова собака «Рейнджер», яка безпомилково знаходила заховану вихованцями зброю та вибухівку.

Старший вихователь оздоровчого табору Ольга Матвієвська подякувала працівникам міліції за зустріч, відмітивши, що у дітей було багато цікавих заходів, але бесіда з правоохоронцями стала для них ще й пізнавальною.

«Наступного дня в такому ж складі «міліцейський десант» відвідав оздоровчу групу «Здоров’я» при Дорожній дитячій клінічній лікарні Одеської залізниці. В цьому закладі приїзд правоохоронців сприйняли особливо тепло. Адже тут діти, крім відпочинку, проходять лікування тих чи інших хвороб», - розповів заступник начальника УМВС України на Одеській залізниці полковник міліції Володимир Чеховський.

«Така профілактична робота під час літніх канікул допомагає нагадати дітям, що навіть в період відпочинку не слід забувати про дотримання елементарних правил поведінки не лише на об’єктах підвищеної небезпеки, а й у побуті чи під час купання в морі, адже одне з наших завдань полягає в тому, щоб всі школярі здоровими і без будь-яких правопорушень 1 вересня повернулись до навчання» - додав правоохоронець.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ