Вінницька правоохоронець виборола перше місце в Чемпіонаті України зі спортивного туризму

Вінницька правоохоронець виборола перше місце в Чемпіонаті України зі спортивного туризму

13.07.13 19:51 0 935
Однією з двох жінок Вінниччини, що пройшли похід найвищої шостої категорії складності є майор міліції Світлана Фоміних. Жінка неодноразово представляла і представляє Вінницьку область на всеукраїнських Чемпіонатах зі спортивного туризму та багато років поспіль займає призові місця.

Вісімнадцять років свого життя віддала службі у міськвідділі міліції начальник сектору аналітичного забезпечення майор міліції Світлана Фоміних. Жінка не боїться важкої, відповідальної, а часом і сповненої ризику роботи. Наразі під її керівництвом несуть службу 8 офіцерів міліції. Всіх своїх колег вона залучила до спорту, всі співробітники відвідують басейн, спортзал та грають в великий теніс.

Не лише міліцейська служба, але й небо, гори і печери підкорилися нашій безстрашній героїні. Жінка має три вищих освіти та безліч спортивних досягнень у різноманітних видах спорту.

- Є спорт професійний, любительський та навіть жіночій, а є спорт «на характер», де не спасе ні фізична підготовка, ні досвід, ні витривалість, там потрібно проявити свій характер і тільки він допоможе тобі вижити, - каже Світлана Фоміних.

В 15 років за вказівкою керівництва політехнічного технікуму Світлана Михайлівна взяла участь в перших туристичних змаганнях та відчула жагу до перемоги. З тих пір жінка продовжує займатись спортом, у всіх його проявах.

Нещодавно майору міліції підкорилась і найекстремальніша річка колишнього Радянського Союзу Чулишман, що в Алтайському краї Російської Федерації, яка відноситься до найвищої шостої категорії складності. Річка починається з висоти 2700 метрів над рівнем моря, на кожному кілометрі рівень води падає на 7-8 метрів та нараховує 174 пороги не рахуючи шевер, перекатів та каскадів.

За словами пані Світлани, туристичний похід – це своєрідний іспит на товариськість та людяність. Життя, яке вирує навколо нас, яскраве та різноманітне. Потрібно лише озирнутись навкруги та насолодитьсь тим позитивом, що дарує нам природа.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віктор Дубовик: "Час ...

КОМЕНТАРІ