На Львівщині розпочалася активна підготовка до святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

На Львівщині розпочалася активна підготовка до святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

14.07.13 10:50 0 858
12 липня під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА Богдана Матолича відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів, присвячених 200-річюю від дня народження Тараса Шевченка.

Під час засідання директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Наталія Гамкало поінформувала присутніх про підготовку до відзначення 200-річчя Тараса Шевченка. Зокрема, вона зазначила, що на Львівщині вже розпочато проведення низки заходів, приурочених цій події:

«Так, у селі Чишки Пустомитівського району нещодавно відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку, а 24 серпня пам’ятник великому Кобзареві заплановано відкрити у с. Вовчухи Городоцького району. Також члени Клубу українських митців провели мистецьке турне місцями, пов’язаними з життям і творчістю Тараса Шевченка. », – сказала Н. Гамкало.

Наталія Гамкало також озвучила перелік основних ювілейних заходів,які проходитимуть на території області у 2014 році. Зокрема, це проведення масштабного мистецького фестивалю «На Вкраїні милій»; проведення Міжнародної виставки сучасної графіки імені першого Академіка графіки на Україні Тараса Шевченка; (цикл робіт живописна Україна); проведення обласного конкурсу читців, хорових та художньо-просвітницьких колективів тощо.

Цікавими творчими ідеями щодо святкування 200-річчя Великого Кобзаря поділилися і львівські діячі культури та мистецтва – Роман Лубківський, Євген Безніско, Ігор Калинець та ін.

На завершення засідання оргкомітету Богдан Матолич наголосив, що озвучено чимало хороших та конкретних пропозицій, і тепер основне завдання, яке поставлене перед членами оргкомітету – все це упорядкувати та зробити змістовну загальну програму.

«Це важлива історична дата, і ми повинні її відсвяткувати так, щоби про Тараса Шевченка почули в кожному куточку нашої області», – резюмував Б. Матолич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ