У Львівській області за круглим столом з нагоди Всесвітнього дня народонаселення обговорили медичні аспекти здоров’я та благополуччя

У Львівській області за круглим столом з нагоди Всесвітнього дня народонаселення обговорили медичні аспекти здоров’я та благополуччя

14.07.13 10:24 0 982
11 липня у Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення відбувся «круглий стіл», присвячений Всесвітньому дню народонаселення. Участь у заході взяли заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак та начальник Головного управління статистики Львівської області Світлана Зимовіна.

Під час круглого столу головний статистик області зазначила, що вивчення народонаселення починається з демографічних показників. Світлана Зимовіна навела низку дуже цікавих показників, що характеризують демографічну ситуацію Львівщини. Зокрема, Львівська область займає 4 місце в державі за чисельністю населення, друге місце за щільністю (116,4 особи на 1 кв.км.). Населення області старіє, проте тривалість життя збільшується і становить 73,1 років. В області на кожну 1000 мешканців народжується приблизно 12 немовлят. Отже, сумарний коефіцієнт народжуваності був найбільшим за останні 10 років, рівень смертності один з найнижчих в державі. Зафіксовані також показники зниження смертності дітей у віці до 1 року та найменша кількість розлучень.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак також розповіла про медичні аспекти здоров’я та забезпечення медичного благополуччя населення. «Цього року Всесвітній день народонаселення відзначається під гаслом підліткової вагітності і збереження репродуктивного здоров’я молоді. Тому особливу увагу слід звернути на те, що з молоддю треба постійно працювати, інформувати її про дбайливе ставлення до власного здоров’я», – сказала І.Микичак.

Окрім цього вона розповіла про мережу «Клінік, дружніх до молоді», де підлітки можуть отримати будь-яку консультацію, про шкідливість переривання вагітності та реорганізацію обласного перинатального центру і створення на його базі найсучаснішого медичного закладу найвищого ІІІ рівня.

Завершуючи свій виступ, Ірина Микичак зазначила, що медицина робить дуже багато для збереження людського здоров’я і покращення демографічної ситуації. Це впровадження сімейної медицини та реформування первинної медичної допомоги задля формування, збереження, зміцнення і відновлення здоров’я населення. Проведення профілактичних акцій з виявлення захворювань на ранніх стадіях (минулого року під час цих акцій було обстежено понад 1 млн. мешканців області і у 22% виявлено патологію).

Зазначимо також, що на Львівщині активно реалізуються соціальні ініціативи Президента України. Зокрема, успішно впроваджується Закон України «Про екстрену медичну допомогу», проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» та проект щодо регулювання цін на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою. Завдячуючи медицині, в області зареєстрований найнижчий за роки незалежності показник дитячої смертності, відбувається впровадження ефективних перинатальних технологій.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ