Каїр: демонстрації прихильників та супротивників Мурсі

Каїр: демонстрації прихильників та супротивників Мурсі

14.07.13 08:34 0 755
У столиці Єгипту Каїрі десятки тисяч прихильників поваленого президента-ісламіста Мухаммада Мурсі вийшли на вулиці із закликом повернути його до влади. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Демонстранти зібралися біля мечеті Рабаа-аль-Адавія, вигукуючи гасла проти військових, які 3 липня, як стверджують демонстранти, здійснили державний переворот. Сам Мурсі був узятий під варту і зараз утримується, як запевняють представники нової влади, в безпечному місці «заради його ж блага». Поки ніяких звинувачень йому не висунули.

Цього ж дня супротивники Мурсі також закликали до проведення масової акції на центральній площі Тахрір у Каїрі, поблизу президентського палацу. Після вечірньої молитви вони закликали зібратися для спільного розговіння в Рамадан – після заходу сонця.

Тимчасовий прем’єр-міністр Хазем аль-Беблаві пообіцяв у п’ятницю, що наступного тижня в Єгипті з’явиться новий уряд, який відновить цивільну владу.

На початку місяця військове командування ухвалило рішення про відставку Мурсі після мільйонних демонстрацій незадоволених політикою президента.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ