Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці ліквідують запаси наркотичних речовин

Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці ліквідують запаси наркотичних речовин

14.07.13 10:03 0 825
З початком літнього періоду на території Іршавського району проводиться профілактична операція «Мак», до якої залучені співробітники усіх служб.

- Місцеві правоохоронці звертають увагу мешканців району на цей захід, адже його метою є, перш за все, профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення посівів снотворного маку чи конопель, а також запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини. – повідомив старший оперуповноважений відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Іршавського районного відділу міліції майор Юрій Турок

Впродовж операції співробітники міліції виявлятимуть і ліквідовуватимуть незаконні посіви нарковмісних рослин. Протягом поточного року працівниками райвідділу вже було виявлено 7 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Переважна їх частина – мак. Все ж люди вирощують його не тільки для гастрономічних виробів...

Найбільш «активними» є дільничні інспектори міліції, які виявили та вилучили 130 рослин снодійного маку у селі Довге, та 244 – у селі Приборжавське. Не «відстають» і співробітники кримінальної міліції у справах дітей – 200 рослин у райцентрі.

Більшість громадян запевняють, що вирощували мак виключно для власних потреб. Проте чинним законодавством України за незаконне вирощування нарковмісних рослин передбачено два види покарання – адміністративна і кримінальна відповідальність.

Наразі відкриті кримінальні провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України – за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель, передбачено покарання у вигляді штрафу до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівщина: Щоб до ...

КОМЕНТАРІ