У Рівненській області звинувачення на адресу співробітників ДАІ не знайшли свого підтвердження

У Рівненській області звинувачення на адресу співробітників ДАІ не знайшли свого підтвердження

14.07.13 08:03 0 960
12 липня 2013 року близько 22 години 30 хвилин на автодорозі біля села Озеро Володимирецького району Рівненської області під час несення служби наряд ВДАІ Кузнецовського МВ УМВС (з обслуговування м. Кузнецовськ та Володимирецького району) помітив автомобіль марки «Фольксваген-Пассат», який під час руху маневрував у протилежні сторони автодороги, чим неодноразово створював аварійні ситуації для інших учасників дорожнього руху.

Працівники міліції за допомогою жезла подали сигнал про зупинку водію транспортного засобу. Однак, чоловік, проігнорувавши законну вимогу працівників ДАІ про зупинку, продовжив рух, при цьому збільшивши швидкість.

Правоохоронці на службовому автомобілі прослідували за вказаним автомобілем, аби встановити причини невиконання вимоги щодо зупинки та створення аварійних ситуацій на проїжджій частині. За попередніми даними, водій автомобіля «Фольксваген-Пассат», проїхавши близько 400 метрів не впорався із керуванням та допустив наїзд на придорожнє дерево. У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир вказаного автомобіля 29-річний мешканець села Осова Дубровицького району Олександр загинув на місці події.

Наразі встановлено, що за кермом транспортного засобу перебував 49-річний односельчанин загиблого Сергій. Крім того, у авто перебували ще двоє пасажирів.

Під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди на місце події прибула дружина водія автомобіля «Фольксваген-Пассат» 49-річна Людмила, яка необґрунтовано звинуватила трьох співробітників ДАІ у несенні служби в стані алкогольного сп’яніння. На цей момент на місці ДТП уже знаходилося близько п’ятдесяти місцевих жителів.

Аби спростувати необґрунтовані звинувачення в адресу працівників міліції, керівництвом УМВС України в Рівненській області було прийнято рішення щодо проведення медичного огляду у Володимирецький районній лікарні на стан алкогольного сп’яніння працівників ДАІ в присутності Людмили та кількох місцевих жителів.

За результатами освідчення у працівників ДАІ ознак сп’яніння не виявлено, що засвідчено протоколами медичного огляду №№86, 87, 88 від 13 липня 2013 року. Після проведення освідчення конфліктна ситуація була вичерпана.

Варто зазначити, що було проведено освідчення на стан алкогольного сп’яніння і водія «Фольксваген-Пассат». Згідно із заключенням медиків, у крові чоловіка виявлено 0,4 проміле алкоголю.

— За частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — зазначив т.в.о. начальника УМВС України в Рівненській області полковник міліції Геннадій Юрчук. — Автомобіль доставлено у Володимирецьке селищне відділення міліції Кузнецовського МВ УМВС. Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії, аби встановити обставини події та вирішується питання про міру запобіжного заходу щодо водія.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ