На Рівненщині троє друзів затримали нетверезого водія вантажівки

На Рівненщині троє друзів затримали нетверезого водія вантажівки

14.07.13 09:11 0 792
Події, наче із заокеанського бойовика, розгорнулись дев’ятого липня на автодорозі Рівне-Сарни. Троє молодиків повідомили до міліції про автомобіль, за кермом якого може перебувати нетверезий водій. Адже «шумахерським віражам» останнього не заважали ані кущі, ані дерева, ані зустрічні авто. Товариші не залишились байдужими і власними силами вирішили зупинити кермувальника.

Кількома хвилинами раніше подібну заяву до міліції зробила і жителька Костополя, яка рухалась цією ж дорогою. На її думку, автомобіль міг би спричинити аварійну обстановку. Не проїхав мимо і «Мерседес-Спринтер», у салоні якого знаходилось троє товаришів. За словами очевидців, вантажівка постійно змінювала смуги руху. Все у ситуації вказувало на те, що за кермом перебуває нетверезий водій.

Наздоганяли горе-водія кілометрів десять. Водій фури на жести зупинки не реагував. Постійно втікав від переслідувачів, наражаючи при цьому на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Водію вантажівки 45 років. Сам — костопільчанин. Чому сів за кермо нетверезим — не пояснив.

— Ми його переслідували, як в американських бойовиках. Перекрили йому рух, зупинили вантажівку, витягнули з машини, забрали ключі, дочекалися працівників ДАІ та поблизу Костополя передали їм нетверезого водія в руки, — розповідає один із учасників переслідування Володимир.

Працівники Державтоінспекції склали на водія-порушника адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). Дана стаття передбачає накладення штрафу від ста п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами від одного до двох років.

Вантажівку помістили на арештмайданчик Костопільського райвідділу міліції. На водія чекає суд.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Борис Клімчук: Ми не ...

КОМЕНТАРІ