В Івано-Франківській області час відпусток - "робочий" сезон для квартирних крадіїв

В Івано-Франківській області час відпусток - "робочий" сезон для квартирних крадіїв

14.07.13 08:29 0 804
Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири чи домівки за відсутності господарів. Літо в розпалі, а отже велика кількість громадян залишає свої домівки. Майже 60% квартирних крадіжок скоюється за наводкою.

Найпростішим способом захисту своєї квартири від посягань зловмисників є встановлення сигналізації службами охорони.

На дверях рекомендується ставити замки двох різних типів, що конструктивно відрізняються один від одного: циліндровий та сувальний . Яким би надійним не був замок, є сенс додатково захистити його від висвердлювання. Для цього підійде п’ятиміліметрова броне накладна із гартованого металу, встановлена між поверхнею дверей та самим механізмом. Лицьовані замочні планки замка не повинні кріпитися гвинтами з прорізами для викрутки із зовнішнього боку.

Встановіть віконні грати, змініть двері на більш надійні.

Не залишайте ключі від дверей квартири у схованках під килимком чи в іншому місці.

Виходячи винести сміття, зачиняйте за собою двері. Подбайте по те, щоб сходи на майданчик біля дверей були освітленими.

Якщо Ви тривалий час відсутні в помешканні, не варто розголошувати строк своєї відсутності. Доручіть наглядати за квартирою своїм рідним, близьким, тому, кому Ви довіряєте. Попросіть сусідів, щоб вони забирали пошту з поштових скриньок, заходили час від часу у квартиру, вмикали світло, аби створити ефект присутності господарів.

Шановні громадяни, будьте пильними. У жодному разі не повідомляйте незнайомцям, що живете самі чи маєте певні заощадження, дорогоцінності та не відчиняйте двері малознайомим людям, ким би вони не представилися.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Каїр: демонстрації ...

КОМЕНТАРІ