У Туреччині знову розганяли демонстрацію через стамбульський парк Ґезі

У Туреччині знову розганяли демонстрацію через стамбульський парк Ґезі

14.07.13 15:43 0 1159
У найбільшому місті Туреччини Стамбулі поліція знову розігнала в суботу демонстрантів, які зібралися для маршу до парку Таксім-Ґезі, що став причиною масових противладних демонстрацій. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Поліція вдалася до водометів, подразливого газу і гумових куль, щоб змусити сотні учасників акції розійтися.

Парк Таксім-Ґезі в центральній частині Стамбула відкрили для відвідувачів на початку тижня по тому, як він три тижні простояв закритий від часу силової ліквідації поліцією наметового містечка демонстрантів у ньому. Але поліція попередила, що акції протесту в ньому заборонені.

Плани влади відновити історичну будівлю початку 18-го століття, яка стояла на місці парку Таксім-Ґезі до його створення в 1940-х роках, імовірно, пристосувавши її під торговельний центр, викликали акцію екологічного протесту, яка спалахнула у Стамбулі і після її жорстокого розгону переросла в масові політичні виступи проти уряду, що охопили й столицю Анкару та інші міста. Під час масових заворушень, які протривали кілька тижнів, потерпіли близько восьми тисяч осіб, із цими заворушеннями також пов’язують смерть кількох людей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині затримано ...
Наступна новина: У США чоловіка, який ...

КОМЕНТАРІ