Журналіст, який брав інтерв’ю у Сноудена: викривач має ще багато інформації

Журналіст, який брав інтерв’ю у Сноудена: викривач має ще багато інформації

14.07.13 18:42 0 1010
Британський журналіст, який брав інтерв’ю у викривача таємних програм стеження США Едварда Сноудена, заявив у суботу, що той має ще не оприлюднену інформацію, яка в разі викриття стане для Сполучених Штатів «найстрашнішим кошмаром». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав журналіст Ґленн Ґрінвальд із британського щоденника «Ґардіян» в інтерв’ю аргентинській газеті «Ля Насьйон», цією інформацією американець Едвард Сноуден може за одну хвилину завдати владі США шкоди більше, ніж будь-хто будь-коли».

Але, за словами Ґрінвальда, Сноуден вирішив не оприлюднювати частину наявної в нього інформації, яка може бути особливо руйнівна для Вашингтона.

Сам Едвард Сноуден, якого Вашингтон розшукує за оприлюднення таємних даних і який, як вважають, уже тривалий час перебуває у транзитній зоні аеропорту «Шереметьєво» під Москвою в Росії, у п’ятницю заявив, що знову попросить притулку в Росії і готовий виконати російські умови; США знову попередили Росію щодо такої можливості, а міграційні органи Росії в суботу заявили, що заяви від Сноудена ще немає.

Раніше Едвард Сноуден уже просив притулку, серед низки країн, і в Росії, але відкликав ту заяву, коли дізнався, що президент Росії Володимир Путін заявив: такий притулок можливий лише в разі, якщо Сноуден припинить завдавати шкоду США.

Сполучені Штати домагаються екстрадиції Сноудена, заочно звинуваченого у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації і незаконній передачі оборонної інформації. За кожним із цих звинувачень йому може загрожувати до 10 років ув’язнення в разі визнання винним.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Менше доби знадобилось ...
Наступна новина: В Індії прощалися з ...

КОМЕНТАРІ