Кияни вдруге вийшли до Святошинського РУВС – у відповідь на покривання міліціянта, який побив свободівку

Кияни вдруге вийшли до Святошинського РУВС – у відповідь на покривання міліціянта, який побив свободівку

15.07.13 10:00 0 1221
13 липня 2013 року члени Всеукраїнського об'єднання «Свобода» і київської громади спільно з громадськими організаціями знову пікетували Святошинське РУВС. Причиною протесту стала інформація про порушення кримінальної справи проти учасників попередньої акції та безкарність міліціянта, який побив свободівку Ірину Бондар та поширення МВС брехливих звинувачень проти активістів.

На протест вийшло близько ста киян, з яких значну частину становили члени ВО «Свобода». Охороняли відділок приблизно 100 працівників спецпідрозділу «Беркут». Кияни вимагали відставки голови святошинської міліції Юрія Гладика й усіх його заступників та очільника МВС України Віталія Захарченка, який заявив, попри обіцянку керівника київського ГУ МВС Валерія Коряка не переслідувати учасників протесту, що організатори акції будуть покарані. Також протестувальники узгодили план подальших дій. Зокрема, на 14 липня заплановано відвідати у лікарні «постраждалих» симулянтів-правоохоронців, а 15 липня о 13:00 провести пікетування головного управління МВС у місті Києві.

«Міліційне свавілля, це те, з чим українці миритися не будуть. Впевнений, що саме порушення наших прав у цій царині призведе до української революції», – зазначив учасник пікетування, заступник керівника Київської міської організації ВО «Свобода» Олександр Семененко.

Причиною другого протесту під райвідділком стало те, що на наступний день після першого пікетування Святошинського РУВС була поширена інформація, що проти учасників акції порушено кримінальну справу. Також стало відомо, що старшого лейтенанта Андрія Ганнисика, який вдарив члена «Свободи» Ірину Бондар лише за те, що вона попрохала його говорити українською – не те, що не заарештували, а навіть не звільнили з міліції! Також 13 липня МВС опублікувала офіційну заяву, в якій виправдовує дії нападника й поширює неправдиву інформацію про активістів. Зокрема, у ній дії нападника Ганнисика описуються як самозахист: «…активістка стала поміж [ним] та натовпом, спиною до співробітника міліції та почала рухатися в його бік. Аби не зіткнутись з жінкою правоохоронець виставив вперед долоні, доторкнувшись спиною до яких, активістка почала голосно кричати, що її вдарив працівник міліції». Як наслідок, старшого лейтенанта навіть не звільнили з міліції – його лише тимчасово відсторонили від виконання обов'язків. Про саму ж свободівку міліціянти поширюють неправдиву інформацію, що вона, начебто, є незаконослухняною громадянкою, яка постійно порушує громадський порядок. За їхніми словами, вона, буцімто, підбурювала людей на несанкціоновану торгівлю та ігнорування законних вимог правоохоронців. Окрім цього, націоналістку звинувачують у тому, що вона бере участь у громадських акціях. Цілком можливо, що завдяки таким активним діям міліціянтів Ірина вже невдовзі виявиться нападником, а правоохоронець-українофоб – постраждалим.

Варто зазначити, що раніше МВС поширювало інформацію про 5-ох так званих «постраждалих правоохоронців», проте згодом їх вже стало 11. Справа у тому, що після завершення акції заступник голови Святошинського РУВС дав наказ правоохоронцям звернутися до лікарні й заявити про отримання ними тілесних ушкоджень. Свідками цього були декілька учасників акції. Також увечері 13 липня, під час заходу, представники МВС запевнили протестуючих, що в разі припинення акції ні проти кого не буде розпочато кримінального переслідування.

Довідка: 12 липня 2013 року працівник Святошинської міліції вдарив члена ВО «Свобода» Ірину Бондар за прохання розмовляти державною мовою. Це призвело до пікетування Святошинського райвідділку міліції. Детальніше: http://www.svoboda.kiev.ua/diyalnist/novyny/040856

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Активісти заявляють про ...
Наступна новина: Тайсон Гей попався на ...

КОМЕНТАРІ