Львівщина: Завершився чемпіонат України з радіоспорту

Львівщина: Завершився чемпіонат України з радіоспорту

15.07.13 10:24 0 993
Відбувся чемпіонат України з радіозв’язку на ультракоротких хвилях. Особливістю цьогорічного чемпіонату було те, що ці змагання співпали у часі з міжнародними змаганнями «Fieldday-2013» (Польовий день-2013), суть яких полягала в тому, що команди та індивідуальні учасники намагалися працювати з гірських вершин, звідкіля, враховуючи особливості розповсюдження ультракоротких хвиль, є можливість зв’язатися з кореспондентами на віддаль до 3 000 км.

Саме тому, щороку в українських Карпатах для участі в цих змаганнях «висаджується» десант з багатьох областей України. Так, одні з лідерів вітчизняного радіоспорту команда Чернівецької області цього року працювала з гори Полонина Руна (висота 1 478 м).

Як повідомив голова обласного відділення Ліги Радіолюбителів України Іван Доскоч, Львівщина у чемпіонаті України 2013 року була представлена 3 командами та 7 індивідуальними радіостанціями. Офіційні результати після електронної обробки звітів будуть відомі упродовж кількох тижнів, однак за попередніми даними результати виступу спортсменів-радіохвильовиків Львівщини свідчать, що львів’яни будуть в трійці кращих команд України. Паралельно з Чемпіонатом України Львівський клуб короткохвильовиків за підтримки управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації провів також і відкритий чемпіонат Львівської області з радіоспорту. Високий спортивно-технічний рівень продемонстрував член команди львівського клубу короткохвильовиків Сергій Стеценко. Як повідомив заступник голови Ради клубу майстер спорту І. Кінах оператори львівської радіостанції зафіксували за 24 години безперервної роботи 286 радіозв’язків, що дозволило їм за попередніми даними стати першими в обласному заліку.

Зараз кращі ультракороткохвильовики Львівщини у складі збірної України готуються до участі у відкритому чемпіонаті світу, який проводитиме американська радіолюбительська ліга упродовж 20-21 липня ц.р.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ