Київ: На місці скандальної забудови буде дитячий садочок

Київ: На місці скандальної забудови буде дитячий садочок

15.07.13 11:10 0 1168
Тривалий час розвиток соціальної інфраструктури в місті явно відставав від потреб киян. Десятки і сотні тисяч квадратних метрів житла залишались без соціального комплексу, який мав би це житло супроводжувати – без садочків і шкіл, поліклінік і будинків побуту.

Очевидно, що така ситуація не може тривати постійно. Департамент містобудування та архітектури у цій ситуації завжди виступав на користь інтересів громади і намагався знайти аргументи для забудовників, аби вони доповнювали житлове будівництво об’єктами соціально-культурної сфери.

Більше року тривав конфлікт щодо забудови території, обмеженої вулицями Ломоносова, Мейтуса, Вільямса, Симоненка у Голосіївському районі міста Києва. Мешканці вимагали, щоб, відповідно до планів розвитку, територія мала дитячий садочок і школу. Забудовник, відповідно, більше був зацікавлений у будівництві комерційно привабливого житла.

Департамент містобудування та архітектури втрутився у ситуацію. За ініціативи заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Андрія Вавриша було скликано нараду, у якій взяли участь представники усіх сторін.

Після тривалих перемовин було досягнуто компромісу. Забудовник (управління організації будівництва Національного банку України) взяв на себе зобов’язання побудувати дитячий садочок на вул. Вільямса, а після закінчення будівництва безкоштовно передати його міській громаді.

Окрім того, представниками Департаменту містобудування та архітектури забудовникам запропоновано розробити Концепцію забезпечення кварталів багато багатоповерхової забудови об’єктами соціально-побутового призначення, а також винести таку концепцію на розгляд містобудівної ради.

На думку Андрія Вавриша, «…конфлікт між забудовником і громадою може бути вирішений тільки одним шляхом – на користь громади. І якщо влада не братиме на себе роль посередника у цих перемовинах, то ситуація завжди буде заходити у глухий кут…».

З протоколом наради можна ознайомитись за посиланням
https://docs.google.com/file/d/0BxbGBoNdb1j6TVNNSGZYMU1UQW8/edit?usp=sharing
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершилися фінальні ...
Наступна новина: У Дунаївцях на Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ