На Хмельниччині рятувальники і волонтери об‘єднали зусилля для запобігання загибелі людей на воді

На Хмельниччині рятувальники і волонтери об‘єднали зусилля для запобігання загибелі людей на воді

15.07.13 13:06 0 806
Державна служба України з надзвичайних ситуацій налагоджує тісну співпрацю з волонтерами. Досить багато зусиль фахівці ДСНС направляють на удосконалення нормативно-правової бази у цій сфері, а також на організацію взаємодії з громадянами, які готові працювати пліч-о-пліч з рятувальниками. шнє свято у київському Гідропарку продемонструвало, який потенціал має подібна співпраця.

Задля навчання киян та гостей столиці 13 липня свої зусилля об‘єднали чимало організацій – Державна служба України з надзвичайних ситуацій, талант-шоу «Зірка Фест», Національна організація скаутів України, КП «Плесо», МВС, а також ряд волонтерських організацій. Започаткована ними акція «Я знаю правила безпеки на воді» уже зовсім скоро проходитиме і в інших містах по всій Україні.

«Державна служба України з надзвичайних ситуацій нещодавно створила Центр взаємодії з волонтерами. Він працює заради налагодження дієвого публічного діалогу та ефективної взаємодії ДСНС України з волонтерами та волонтерськими організаціями у сфері цивільного захисту. Наша спільна мета – запобігти надзвичайним ситуаціям та допомогти людям у випадку їх виникнення. шнє свято – це одне з досягнень нашої спільної роботи, яка триватиме і надалі», - наголосив заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко під час відкриття заходу.

Акція тривала півтори години. Рятувальники нагадали громадянам основні правила безпечної поведінки. Щоб їхні слова почув кожний відпочивальник, їм допомагали маленькі співаки з телевізійного шоу «Зірка Фест».

Крім того, волонтери та співробітники ДСНС провели прямо на пляжі ряд неперевершених конкурсів для всіх охочих. Зокрема це були конкурси «Одягання рятувального комплекту», «Одягання дитячих засобів безпеки на воді», «Рятування людини, яка тоне», «Рятування людини, яка опинилася на матраці далеко від берега», «Закидання рятувального кола» та «Гребля на швидкість».

У свою чергу водолази Спеціального аварійно-рятувального загону наочно продемонстрували способи порятунку людини, яка тоне, з берега та з борту катеру, а також показали основні дії при наданні долікарської допомоги.

Після святкової частини дійства, рятувальники та волонтери розійшлися по пляжу, щоб розказати кожному відпочивальнику про ризики під час відпочинку на воді.

ДСНС України переконана, що чим частіше людині нагадувати про основні правила безпеки, тим міцніше вони закарбовуються у підсвідомості людини. Особливо якщо ми говоримо про виховання дітей. Суспільство, яке пам’ятає про власну безпеку, – це здорове суспільство. У зв’язку з цим закликаємо усіх приєднуватися до волонтерських рухів та не забувати про безпеку вдома – розповідайте своїм дітям, чоловікам та дружинам, братам та сестрам, батькам, родичам та сусідам про елементарні правила безпечної поведінки! Ваші життя та здоров’я у Ваших руках! Бажаємо Вам вдалих вихідних, приємної відпустки та безпечного літа!

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку протягом місяця ...
Наступна новина: "Урочисто клянусь ...

КОМЕНТАРІ