В Івано-Франківській області проведено круглий стіл щодо розширення мережі центрів матері і дитини

В Івано-Франківській області проведено круглий стіл щодо розширення мережі центрів матері і дитини

15.07.13 13:14 0 883
12 липня заступник голови Галицької райдержадміністрації Людмила Сівецька провела засідання круглого столу, на якому обговорено виконання Доручення Президента України від 19.02 2013 року №1-1/319 щодо реалізації у регіонах однієї з нових соціальних ініціатив Президента України – розширення мережі центрів матері і дитини та створення умов для сімейного виховання дітей-інвалідів.

У засіданні взяли участь працівники усіх служб, які дотичні до вирішення проблем з надання соціальних послуг вагітним жінкам та матерям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Директор Галицького РЦСССДМ Людмила Слюзар проінформувала присутніх про те, що розглядається можливість створення обласного соціального центру матері та дитини на базі гінекологічного відділення центральної районної лікарні.

Учасники круглого столу розповіли про роботу, яка проводиться у районі з метою профілактики раннього сирітства. Для того, щоб дітей не залишали у пологовому та дитячому відділеннях, працівники Галицького РЦСССДМ спільно з медичними працівниками Галицької ЦРЛ проводять тренінгові заняття та бесіди із вагітними жінками на теми «Усвідомлене батьківство», «Світ моєї сім’ї», надають соціально-медичні, соціально-педагогічні, соціально-психологічні, інформаційні послуги з метою профілактики раннього сирітства, формування навичок батьківської відповідальності, знайомлять з методами виховання дітей, принципами усвідомленого батьківства, допомагають жінкам, які опинились в складних життєвих обставинах у вирішенні питань щодо оформлення документів, соціальних пільг та налагодженні родинних стосунків. В акушерсько-гінекологічному відділенні Галицької ЦРЛ діє «Консультативний пункт».

Про діяльність районного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я» розповіла його директор Наталія Кец. «Створення даного закладу у районі дало можливість забезпечити повноцінний догляд за дітьми-інвалідами, виховання у них навичок до самообслуговування, адаптації до навколишнього середовища. Батьки повірили, що у їхніх дітей є майбутнє»,- заначила Наталія Кец.

Підсумовуючи роботу круглого столу, наголошено, що обов’язок всіх служб забезпечити реалізацію права кожної дитини, в тому числі з особливими потребами, на виховання в сім’ї.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці приваблюють ...

КОМЕНТАРІ