У Львівській області під час вихідних двоє осіб загинуло на воді

У Львівській області під час вихідних двоє осіб загинуло на воді

15.07.13 13:03 0 877
12 липня о 16:55 до оперативно-диспетчерської служби ГУ ДСНС Львівщини надійшло повідомлення, що в с. Передвір’я Яворівського району в озері виявлено тіло 56-річного місцевого мешканця. За даними розслідування причин загибелі встановлено, що 10 липня мешканець пішов з дому купатися та не повернувся. За фактом утоплення правоохоронними органами ведеться слідство.

Цього ж дня о 16:45 від чергового Яворівського РВ ГУ МВС надійшло повідомлення про те, що 9 липня пішов з дому відпочивати з друзями на озеро, що знаходиться на х. Кути Середкевицької сільської ради Яворівського району, 42-річний житель с. Середкевичі Яворівського району. Коли товариші поверталися з озера, чоловік залишився купатися та вже не повернувся додому. За однією із версій слідчо-оперативної групи – можливе утоплення громадянина, що пропав. Для перевірки цієї версії, вирішено провести спуск води з озера. 13 липня о 10:15 фахівці ДСНС спільно із працівниками міліції, після спускання озера, виявили тіло загиблого на дні водойми.

13 липня проведено спуск води з озера і о 10:15 фахівці ДСНС спільно із працівниками міліції виявили тіло загиблого на дні водойми.

Загалом на території Львівської області від початку року виявлено 42 загиблі особи, з них 5 дітей.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до львів’ян та гостей Львівщини бути уважними та обережними під час відпочинку на воді. Дотримуйтеся основних правил безпечного купання:

* Купатися можна тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

* Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби.

* Купатися краще в безвітряну погоду при температурі води - не нижче +200С, повітря - не нижче +240С.

* Після прийняття їжі купатися можна не раніше, ніж через 1,5-2 години.

* У воду заходити слід повільно. Перед зануренням у воду необхідно змочити обличчя і плечі. Це особливо важливо для тих, хто купається вперше в сезоні, а також для тих, хто особливо чутливо сприймає холод.

* Якщо не вмієте плавати, не заходьте у воду глибше пояса, щоб не оступитися і не потрапити на глибоке місце, в яму, чи не опинитися на сильній течії.

* У воді варто перебувати не більше 15 хвилин. Перебуваючи у воді, не стійте на одному місці, активно рухайтеся, плавайте. При перших ознаках переохолодження негайно виходьте з води, переодягніться у сухий одяг, зробіть декілька фізичних вправ аби зігрітися.

* Ніколи не плавайте наодинці. Не запливайте далеко, особливо за буї, оскільки можна не розрахувати свої сили.

* Перед тим, як стрибати у воду, переконайтеся у безпеці дна і достатній глибині водоймища.

* Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно.

* Після купання не рекомендується сидіти на сонці, краще відпочити в тіні.

* Якщо Ви стали свідком того, що людина тоне чи кличе на допомогу - негайно повідомте рятувальників, які завжди чергують на обладнаних для купання місцях.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ