У Львівській області спільне завдання міліції і соціальних служб - допомогти людині, яка потерпає від насильства в сім'ї

У Львівській області спільне завдання міліції і соціальних служб - допомогти людині, яка потерпає від насильства в сім'ї

15.07.13 13:11 0 935
11 липня у приміщенні Стрийського міського відділу міліції відбулася спільна нарада за участю дільничних інспекторів міліції підрозділу та фахівців із соціальної роботи Стрийського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді. Мета такої зустрічі - об’єднати роботу працівників соціальних служб та співробітників міліції щодо протидії насильства в сім’ях.

У нараді прийняли участь заступник начальника відділу – начальник міліції громадської безпеки Стрийського міськвідділу міліції підполковник міліції Олег Поліщук, начальник сектору дільничних інспекторів міліції майор міліції Роман Вовк, директор Стрийського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Євген Ципук.

- Серед проблем, з якими найчастіше звертаються місцеві мешканці за допомогою у міліцію, є проблема насильства в сім’ї. Якщо в середньому щодоби в Стрийський міськвідділ міліції надходить двадцять заяв та повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, то в трьох із них, як правило, йдеться про насильство в сім’ї. Наше спільне завдання – допомогти людині, яка потерпає від такого насильства, – зазначив у своєму виступі підполковник міліції Олег Поліщук.

За словами начальника сектору дільничних інспекторів міліції Романа Вовка, на профілактичному обліку в Стрийському міськвідділі міліції, як сімейні насильники, перебувають 244 особи. З початку року дільничними інспекторами міліції складено 155 протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення насильства в сімї, невиконання захисного припису або не проходження колекційної програми), винесено 39 захисних приписів особам, які вчинили насильство в сім’ї.

У своєму виступі директор Стрийського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Євген Ципук розповів про послуги, які надаються Центром, про діяльність Соціального центру матері і дитини у Львівській області, правила прийому матері із новонародженими дітьми.

Під час наради також обговорювалися питання щодо роботи з особами, засудженими без позбавлення волі та особами, які звільнилися з місць позбавлення волі. За результатами обговорення прийнято відповідні рішення, які внесено до протоколу наради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці дбали про ...
Наступна новина: Тернопільщина: Записатись ...

КОМЕНТАРІ