На Тернопіллі 13-14 липня рятувальники забезпечували пожежну та техногенну безпеку на прощі у Зарваниці

На Тернопіллі 13-14 липня рятувальники забезпечували пожежну та техногенну безпеку на прощі у Зарваниці

15.07.13 13:21 0 790
13-14 липня відбулися Молодіжна та Всеукраїнська прощі до Марійського духовного центру у селі Зарваниця, на Тернопільщині. З кожним роком статус прощі та кількість людей, які беруть у ній участь, невпинно зростає. За підрахунками духовенства та правоохоронців участь у цьогорічному паломництві взяли близько 100 тисяч осіб.

Учасниками прощі були також всі члени Синоду єпископів Української греко-католицької церкви, Блаженніший Святослав Шевчук, глава УГКЦ. На заході були присутні й чимало політиків та представників влади. Серед учасників прощі були голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян і міський голова Тернополя Сергій Надал, прибув до Зарваниці й голова політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Крім того, серед паломників були губернатори сусідніх областей, голови обласних рад, райдержадміністрацій, народні депутати.

Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки поблизу місця проведення урочистих заходів Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області було розгорнуто мобільно-оперативний штаб, залучено 7 одиниць техніки та 33 чоловіки особового складу.

На цьогорічній прощі діяв пункт життєзабезпечення встановлений Управління ДСНС області, де паломникам були запропоновані гаряча їжа та нічліг.

Під час проведення масових заходів територію Марійського духовного центру цілодобово патрулювали працівники ДСНС, озброєні первинними засобами пожежогасіння. Адже велику пожежну небезпеку на прощі становило використання відкритого вогню. У ніч з 13 на 14 липня майже стотисячна колона прочан із запаленими свічками прямувала хресною дорогою, а за великого скупчення людей існувала загроза займання їх одягу, дерев та кущів на узбіччі. Та, на щастя, прикрих випадків на святій землі не трапилось.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ