Голова ОДА взяв участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

Голова ОДА взяв участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

15.07.13 13:06 0 759
Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян взяв участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці, присвяченій 1025–літтю Хрещення Київської Русі.

Літургію, під час якої молилися десятки тисяч прочан, очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

Як повідомив митрополит та архієпископ Тернопільсько-Зборівський УГКЦ владика Василій, в часі паломництва Зарваницю, незважаючи на негоду, відвідало близько 100 тисяч людей.

«Символічно, що такий величний захід, присвяченій Ювілею Хрещення, відбувається саме на Тернопільщині, славній своїми духовними святинями. Приємно бачити, яка велика кількість людей, в тому числі й молоді, прибуває до Зарваниці з різних куточків України та з-за кордону, засвідчуючи свою віру. Влада області щороку долучається до організації прощі. Не став винятком і цей рік. То ж щиро вдячний усім, хто сприяв проведенню цього велелюдного паломництва», - каже голова ОДА Валентин Хоптян.

Блаженнійший Святослав привітав усіх гостей та прочан, які, незважаючи на сильний дощ, молилися на Літургії, уділив архипастирське благословення, подякував організаторам за наполегливу працю, священикам, які з вірними ішли пішки та сповідали під час прощі, представникам влади за допомогу в організації паломництва.

Цьогоріч проща була приурочена 1025-річчю Хрещення України-Русі та Року віри, яким в УГКЦ проголосили 2013 рік. Саме ці тематики заторкнув Блаженніший Святослав у проповіді.

Після Літургії відбулася панахида за жертв українсько-польського протистояння на Волині 1943 року та освячення пам'ятника Івану Павлу ІІ, Папі Римському, спорудженого поблизу купелі Святої Анни.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку протягом місяця ...
Наступна новина: "Урочисто клянусь ...

КОМЕНТАРІ