Роман Навроцький: "Зарваниця – благословенне місце, яке завжди єднатиме українців"

Роман Навроцький: "Зарваниця – благословенне місце, яке завжди єднатиме українців"

15.07.13 13:27 0 1177
13–14 липня 2013 року на Тернопільщині Марійський духовний центр Зарваниця традиційно збере християн на Всеукраїнську та молодіжну прощі. Очікується понад 100 тисяч прочан. Цьогорічна Всеукраїнська проща особлива тим, що присвячена 1025-й річниці Хрещення Русі, а ще представники духовенства освятять пам'ятник Іоану Павлу II Папі Римському біля купелі Святої Анни.

"Зарваниця – це наша свята земля, де сталося багато зцілень, куди паломники ідуть зблизька й здалека з надією, вірою та любов'ю до Господа. Хтось, щоб подякувати, а хтось – щоби попросити. І кожен сподівається, що саме у цьому благословенному місці Бог почує їхні молитви.

У лихоліття історії Зарваниця зазнала багато біди, вороги нашого народу неодноразово її нищили. В часи турецьких нападів на Україну (1683 – 1704 рр.) село зруйнували, церкву й монастир спалили, багатьох селян і монахів вбили, а велику частину забрали в полон. Та люди повернулись до свого села, відбудували його, звели церкву, а також монастир, який проіснував аж до Першої світової війни. Багато нещасть випало на долю славної Зарваниці, але нині вона знову розквітла й щодня приймає прочан не лише з різних куточків України, а й із зарубіжжя. Тож, на мою думку, ми повинні радіти тому, що саме на Тернопіллі, у нашому краї, є це невеличке село, де завжди присутній Святий Дух, де можна очистити душу і переосмислити своє життя. Скільки разів не буваю у Зарваниці – тут постійно відчувається добра, світла атмосфера та виникає бажання приїжджати туди знову.

Вважаю, що для кожного християнина велика честь і водночас обов'язок – прибути на Всеукраїнську прощу, побувати на Святій Літургії, отримати благословення від Глави Української Греко-Католицької церкви Блаженнішого Патріарха Святослава, відвідати хресну дорогу, молити Бога про щасливе життя для себе, своїх ближніх і, звичайно рідної України та подякувати за те, що маємо. А головне, щоб усі ми робили це щиро.

Марійський духовний центр Зарваниця завжди єднав, єднає і буде єднати українців. Ми маємо пам'ятати, що у нас є своя віра, своя церква, яку ми повинні любити й шанувати, та розуміти, що народ буде сильним і буде жити в достатку й мирі тільки тоді, коли він буде з Богом", – зазначив очільник Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львові оперативники ...

КОМЕНТАРІ