Новини управління Міндоходів у Чернівецькій області

Новини управління Міндоходів у Чернівецькій області

15.07.13 12:23 0 987
Адміністрування єдиного соціального внеску

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект № 2835, яким вносяться зміни до 118 законодавчих актів, якими регулюється участь у правовідносинах органів державної податкової та митної служб. Відповідно, в цих законах тепер фігуруватимуть органи доходів і зборів. Також цей документ передбачає, що функції адміністрування єдиного соціального внеску відтепер покладаються на Міністерство доходів і зборів. При цьому, законопроектом не передбачається зміна суті унормованих на сьогодні правовідносин.

За півроку Буковина до Зведеного бюджету спрямувала майже 1,3 мільярда гривень

Державний бюджет поповнився податковими та митними платежами більше як на 800 млн. грн.До місцевих бюджетів за січень – червень 2013 року надійшло майже 474 млн. грн., що на 27,6 млн. грн. більше, ніж за І півріччя минулого року. Темпи росту надходжень перевищили 106 відсотків.

Основна складова доходів місцевих бюджетів - податок на доходи фізичних осіб, надходження від якого за 6 місяців поточного року перевищили 311 млн. грн. Порівняно з першою половиною 2012 року забезпечено приріст надходжень ПДФО на 13,9 млн. грн., темпи росту склали 104,7 відсотка.

Понад 58 мільйонів гривень податку на прибуток на Буковині сплачено підприємствами з доходом понад десять мільйонів гривень

За І півріччя поточного року платники податків регіону сплатили 93 млн. грн. податку на прибуток. З них, майже 8 відсотків підприємств платять податок авансовими платежами за правилами Податкового кодексу України, які набули чинності з 1 січня 2013 року.

Переважна більшість підприємств, що сплачують в області авансові внески з податку на прибуток, належить до сфери торгівлі.

Авансові внески з податку на прибуток починаючи з 1 січня 2013 р. щомісячно сплачують суб’єкти господарювання, у яких доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, за останній річний (2012р.) звітний період перевищують 10 млн. грн. Для таких платників запроваджено спрощений порядок звітування - подається річна декларація з податку на прибуток.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ