Суд змінив міру запобіжного заходу броварським свободівцям

Суд змінив міру запобіжного заходу броварським свободівцям

15.07.13 12:41 0 1149
8 липня 2013 року Броварський міськрайонний суд Київської области змінив міру запобіжного заходу броварським свободівцям Олегові Шевчуку, Миколі Смірнову та Русланові Ткаченку з домашнього арешту на неособисте зобов’язання. Підтримати націоналістів до будівлі суду прийшли півтори сотні містян та народні депутати-свободівці Андрій Мохник, Андрій Іллєнко та Юрій Сиротюк.

Рішення судді Олени Кічинської ґрунтується на тому, що домашній арешт для голови Броварської районної організації ВО «Свобода» Олега Шевчука й активістів Миколи Смірнова та Руслана Ткаченка фактично означає втрату можливости забезпечувати їхні родини, а також є спробою перешкодити діяльности парламентській політичній силі на території всього Броварського району. Також домашній арешт, який призначила сумнозвісна суддя Тамара Міхієнкова, – це спроба тиску на броварську громаду, яка активно протестує проти незаконної забудови в місті, яку здійснює масажист Азарова.

Також суддя відхилила клопотання щодо продовження домашнього арешту свободівцям до осени. На це рішення вплинули позитивні характеристики, громадська активність націоналістів, поруки народних депутатів-свободівців Андрія Мохника, Юрія Сиротюка та Андрія Іллєнка, а також необхідність забезпечувати родини.

Юрій Сиротюк наголошує, що свавілля органів влади перетворюють Броварський район на ще одну гарячу точку на карті України: «Бровари перетворилися на Врадіївку в кубі. Тут міліція не лише вбиває й калічить краян – вона отримує повне сприяння з боку прокуратури, слідчих, органів місцевої влади. У Броварах давно вже не діють закони – їх замінили бандитські «панятія». Тут не діє офіційна влада – лише «сматрящій» від Януковича і «сматрящій» від Азарова.

Та попри постійний тиск, постійні репресії, переслідування за вияви громадської активности, цього дня містяни продемонстрували, що вони готові відстоювати свої права. Переконаний, що лише тиск броварців, які протягом чотирьох годин стояли біля суду у спеку і вимагали справедливости, став головним аргументом змінити міру запобіжного заходу.

Рішення Броварського міськрайонного суду є однією з маленьких перемог, яке засвідчує, що, попри тиск влади, об’єднана громада здатна чинити опір і захищати свої права. Суд також став шансом для місцевої влади. Адже вона, забираючи в громади можливість на здобуття правосуддя, сама штовхає краян на «врадіївські» та ще радикальніші сценарії».

Чергове судове засідання у справі свободівців призначено на 12 липня.

Світлини із акції протесту в Броварах: https://plus.google.com/photos/102652274152528116947/albums/5898252923942083297?banner=pwa

Довідка: 7 червня 2013 року у Броварському міськрайонному суді відбулося судилище над головою Броварської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олегом Шевчуком. Одіозна суддя Тамара Міхієнкова задовольнила безпідставне клопотання прокурора Людмили Таран та присудила застосувати щодо свободівця запобіжний захід – 2 місяці домашнього арешту. Таким чином, влада продовжила репресії проти учасників мирної толоки 25 травня. Свободівці оскаржили це упереджене та незаконне рішення та вимагатимуть дисциплінарного покарання для прокурора та судді. Також фракція ВО "Свобода" у Київській обласній раді ініціює виклик обласного прокурора на засідання комісії з питань законности і порушуватиме перед ним питання щодо відповідности займаним посадам прокурорів Броварського району. Докладніше: http://www.kyiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/039843/

13 червня 2013 року Апеляційний суд Київської области розглянув апеляцію активістів Броварської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Миколи Смірнова та Руслана Ткаченка та залишив без змін рішення Броварського міжрайонного суду від 5 червня 2013 року, відповідно до якого націоналістів засудили до 2 місяців домашнього арешту. У відповідь націоналісти готуються до голодування. Докладніше: http://www.kyiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/039997/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головне управління ...
Наступна новина: Юрій Сиротюк: «Мета ...

КОМЕНТАРІ