Застосування штрафів за неподання електронної звітності з РРО відтермінували до 1 січня 2014 року

Застосування штрафів за неподання електронної звітності з РРО відтермінували до 1 січня 2014 року

15.07.13 13:15 0 916
14 липня набрав чинності Закон України Про внесення змін до розділу II Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності від 21 червня 2013 року № 357-VII.

Нагадаємо: 01.07.2013 р. мали набрати чинності норми Закону України від 02.12.2010 р. № 2756-VI, які передбачають застосування штрафу за неподання до податкових органів звітності, пов'язаної із застосуванням РРО, РК і копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими чи бездротовими каналами зв'язку в розмірі 170 грн.

21 червня Верховна Рада України прийняла рішення про відтермінування штрафних санкцій за неподання електронної звітності з РРО до 1 січня 2014 року, а 8 липня Закон України №357-VII було підписано Президентом України.

13 липня офіційне видання «Голос України» №128 оприлюднило текст цього Закону, який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Враховуючи додатковий піврічний мораторій на застосування штрафних санкцій Державна податкова інспекція у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області закликає підприємців використати цей час з користю та визначатися щодо вибору шляхів - доопрацювання діючої техніки або придбання нової, звернувши при цьому увагу на терміни її експлуатації та включення до Державного реєстру. Наказом Міндоходів від 8 липня 2013 р. №249 затверджено новий Реєстр РРО. Реєстр представлено у вигляді таблиці, що складається з двох частин: перша - містить перелік моделей, дозволених до первинної реєстрації в органах державної податкової служби; друга - містить перелік моделей, строк первинної реєстрації (дії сертифікатів відповідності) яких закінчився.


Відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Кількість податкових ...

КОМЕНТАРІ