На Тернопільщині щотижня виявляють трудових нелегалів

На Тернопільщині щотижня виявляють трудових нелегалів

15.07.13 19:13 0 980
З початку року працівники Головного управління Міндоходів області виявили 219 не облікованих найманих працівників. Їм було виплачено зарплат «у конвертах» на суму 327,2 тис. грн.

У результаті проведених заходів, з 144 громадянами роботодавці оформили трудові договори, що становить 66 відсотків від загальної кількості виявлених не облікованих найманих працівників.

За встановлені порушення трудового законодавства до органів прокуратури передано 25 справ та 12 справ – до інспекції праці. До бюджету додатково сплачено 13,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Пам’ятайте, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) – є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата на даний час становить 1147 грн.



Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міндоходівцями ...
Наступна новина: У Єгипті заморозили активи ...

КОМЕНТАРІ