Росія: розслідування вбивства Естемірової продовжили на місяць

Росія: розслідування вбивства Естемірової продовжили на місяць

15.07.13 19:53 0 917
Термін закінчення розслідування вбивства правозахисниці Наталії Естемірової продовжили до 15 серпня. Головним підозрюваним є оголошений в міжнародний розшук Алхазур Башаєв. Про це в понеділок заявив представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Маркіна, «слідство вважає, що мотивом убивства Естемірової стала помста за її публікації про вербування Башаєвим бойовиків і про напад на сім’ю московського бізнесмена, а також дискредитація органів державної влади Чеченської республіки».

Колеги вбитої правозахисниці переконані, що слідство йде хибним шляхом. Коли був знайдений схрон із зброєю, з якої була убита Естемірова, а разом з ним паспорт бойовика – імовірного вбивці, правозахисникам вдалося довести, що ДНК з місця злочину не збігається з ДНК підозрюваного.

У російському місті Петербурзі – у четверту річницю вбивства Естемірової – пройдуть одиночні пікети. Як повідомляє радіостанція «Ехо Москви», з плакатами на Невський проспект вийдуть люди, які працювали разом з Естеміровою. Вони вимагатимуть розголосити результати розслідування.

Співробітниця правозахисного центру «Меморіал» Наталія Естемірова була викрадена 15 липня 2009 року в столиці Чеченської республіки Грозному. Того ж дня її тіло знайшли в сусідній Інгушетії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Універсіада. Українки ...
Наступна новина: Експорт товарів з України в ...

КОМЕНТАРІ