Активістка руху Femen стає французьким національним символом

Активістка руху Femen стає французьким національним символом

15.07.13 21:53 0 797
Активістка руху Femen Інна Шевченко, відома своєю минулорічною акцією зі спилянням Поклінного хреста в Києві, стала символом Франції. Її обличчя з’явиться в образі Маріанни, на національній марці Франції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

у Франції відбувається погашення марки першого дня.

Це перший випадок, коли жінка-іноземка представлятиме новий образ Маріанни.

Про своє рішення обрати саме це обличчя для національної марки Франції, президент Франсуа Олланд оголосив 14 липня, у день захоплення Бастилії.

Олланд заявив, що нова марка символізує його президентську прихильність до молоді: «Я вирішив після мого обрання, що нова марка республіки отримає обличчя представниці молоді, буде створена молоддю, і буде обрана молоддю».

Маріанна стала символом Французької республіки незабаром після революції 1789 року.

За традицією, починаючи з 1944 року, кожен новий президент Франції обирає свіжу ілюстрацію Маріанни для марки.

Попередні моделі Маріанни були оздоблені обличчями актрис та співачок, таких як Бріжит Бардо, Мірей Матьє, і Катрін Деньов.

Шевченко каже, що вона вдячна за честь, яку їй надали у Франції саме через тиждень після отримання політичного притулку в цій країні.

В короткому коментарі для Радіо Свобода вона заявила у понеділок: «Це був сюрприз, це було цілком несподівано, звичайно, дуже-дуже приємно в такий спосіб увійти в історію, але найприємніше з цього факту те, що зараз щоразу, коли гомофоби, фашисти, екстремісти у Франції захочуть відправляти листи поштою, їм доведеться лизати «Femen-зад».

Нова марка надійде в продаж у вівторок.

Акцію Femen 17 серпня 2012 року зі спиляння дерев’яного Поклінного хреста у Києві гостро засудили в Україні. У міліції оголосили тоді про порушення кримінальної справи за цим фактом за статтею хуліганство.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Промова Коморовського у ...

КОМЕНТАРІ