У Раді зареєстровано законопроект про заборону використання фосфатів у мийних засобах

У Раді зареєстровано законопроект про заборону використання фосфатів у мийних засобах

15.07.13 19:55 0 964
У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про державне регулювання у сфері мийних засобів», яким пропонується запровадити обмеження щодо виробництва, використання, ввезення в Україну мийних засобів на основі фосфатів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Авторами даного законопроекту є народні депутати Євген Балицький, Леонід Литвинов, Юрій Боярський, Сергій Брайко (всі з фракції Партії регіонів), Ольга Сікора (фракція «Батьківщина») та Сергій Аверченко (УДАР).

Даним законопроектом, що був зареєстрований 11 липня 2013 року, передбачається заборонити з 1 січня 2013 року ввезення на територію України мийних засобів на основі фосфатів та/або поверхнево-активних речовин для мийних засобів, які не відповідають європейським стандартам, а також заборонити виробництво, використання та розповсюдження на території України мийних засобів з масовою часткою фосфатів більш як 8,5% маси мийного засобу. З 1 січня 2014 року передбачено заборонити виробництво, використання та розповсюдження мийних засобів з масовою частковою аніонних поверхнево-активних речовин більш як 3% маси мийного засобу.

Далі, згідно з законопроектом, передбачається заборонити з 1 січня 2016 року виробництво, використання та розповсюдження в Україні мийних засобів з масовою часткою фосфатів більш як 0,2% маси мийного засобу.

В пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в Україні масово застосовуються мийні засоби на основі фосфатів. В записці зазначається, що «вченими багатьох країн було встановлено, що мийні засоби на фосфатній основі, крім великої екологічної шкоди, завдають ще й шкоду здоров’ю людей».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ