Промова Коморовського у Луцьку показала, що великодержавний шовінізм поляків взяв гору над бажанням примирення

Промова Коморовського у Луцьку показала, що великодержавний шовінізм поляків взяв гору над бажанням примирення

15.07.13 22:39 0 1405
Президент Польщі Броніслав Коморовський, виступаючи після меси в Луцьку, виголосив промову, яка засвідчила про те, що метою його приїзду було аж ніяк не вшанування жертв братовбивчої війни між польським і українським народами, а підігравання польським шовіністичним силам та нарощування свого політичного рейтингу у Польщі. Про це заявив член проводу УНА Олександр Музичко.

- Попри задекларовані приязні українсько-польські стосунки та бажання ніби-то помолитися за жертв Волинської трагедії, президент Польщі згадав лише про втрати польського населення і "забув" згадати про українців, які загинули від рук Армії Крайової. При чому основним лейтмотивом його виступу було одностороннє признання вини українців та повне ігнорування злочинів польської окупаційної армії, - вважає Олександр Музичко. - Таке однобоке висвітлення даного історичного періоду не може бути прийнятним для українського суспільства. Крім того, слова пана Коморовського про колективну відповідальність українців, які стали жертвами надуманого права відплати з польських рук, є по меньшій мірі образливими для нашого народу.

За словами Олександра Музичка, польський президент зробив українсько-польські відносини залежними від вузької коньюнктурної політики та своїх амбіцій. Натомість, українська влада, в черговий раз "проковтнула" образу і не спромоглася достойно відповісти на закиди Коморовського, що є неприпустимо.

- Зрлзуміло, вимагати від сьогоднішньої влади державницької політики не приходиться. Тому будь які заклики до неї є марними, - зазначив Олександр Музичко, - Натомість українці повинні пам’ятати, гуртуватися і врешті-решт спільними зусиллями замінити прогнилу антиукраїнську систему на владу державників на чолі з Українською Національною Асамблею.

Прес-служба РОО УНА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Активістка руху Femen стає ...
Наступна новина: Внаслідок вибуху під ...

КОМЕНТАРІ