У Львові усі охочі можуть стати Наставником для дитини в інтернаті

У Львові усі охочі можуть стати Наставником для дитини в інтернаті

16.07.13 08:00 0 804
Усі охочі можуть стати Наставником для дитини в інтернаті. Проект Наставництва Комісії УГКЦ у справах родини здійснюється у співпраці з відділом у справах дітей департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, «Центром опіки сиріт» Львівської Архиєпархії УГКЦ, Благодійним фондом «Малятко» та ГО «Одна надія» (м. Київ).

— Якщо Вам не байдужа доля дітей-сиріт, Ви бажаєте присвячувати свій час, знання та сили спілкуванню з дітьми, запрошуємо Вас пройти 4-денний тренінг з Наставництва, який розпочнеться 16 липня. Учасники тренінгу розглянуть особливості розвитку дітей, що перебувають у закладах державної опіки, обговорять роль і завдання Наставника, а також матимуть нагоду спробувати себе у якості Наставника під час рольових вправ. Щоб стати Наставником не потрібно ніяких особливих навиків. Потрібно лише вміти слухати, мати бажання турбуватися та передавати свій досвід і знання. — закликають у відділі у справах дітей ЛМР

За докладнішою інформацією можна звертатися за тел.: (032) 261 04 11, 068 502 01 62, 067 35 75 625, ел. адреса: rodyna@ugcc.org.ua. Довідка

Проект Наставництва впроваджується у Львові з вересня 2012 року, з ініціативи Комісії УГКЦ у справах родини. Метою проекту є пошук, навчання і супровід Наставників для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

Суть Наставництва полягає у тому, що доросла людина будує стосунки з дитиною-сиротою, регулярно зустрічається з нею, спілкується та допомагає. Таким чином у дитини з’являється друг, близька людина, якій можна довіряти, до якої можна звертатися за порадою та підтримкою. Як показує досвід, стосунки з Наставником є дуже цінними для дитини і позитивно впливають на неї та допомагають приготуватися до самостійного життя поза інтернатом. В рамках програми Наставництва діє три напрямки праці з дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківської опіки: профорієнтація, соціалізація, допомога в навчанні та всебічному розвитку. Зустрічі Наставників з Вихованцями відбуваються на території закладу, в якому проживають діти, 1 раз на тиждень.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: на завтра ...
Наступна новина: Чернівці: Цьогоріч ...

КОМЕНТАРІ