На Харківщині міліціонер врятував самогубця від загибелі

На Харківщині міліціонер врятував самогубця від загибелі

16.07.13 08:35 0 772
Працівник сектору карного розшуку Ізюмського міськвідділу міліції Харківської області врятував життя чоловіку, який намагався покінчити життя самогубством.

Нещодавно до чергової частини Ізюмського МВ надійшло повідомлення від місцевої мешканки, яка розповіла про сварку, що виникла між членами її родини: 56-ти річний чоловіком та 21- річною донькою.

На місце події негайно виїхала оперативна група, у складі якої знаходився і оперуповноважений СКР Ізюмського МВ капітан міліції Олександр Гут. Прибувши за вказаною адресою, міліціонери почали спілкуватися із заявницею та її донькою. Тим часом Олександр Гут вийшов на подвір’я та побачив серед дерев чоловіка, що висить в петлі. Правоохоронець одразу ж кинувся на його порятунок.

Він швидко звільнив його з петлі та надав чоловікові першу медичну допомогу. Після цього потерпілого було негайно доставлено до центральної Ізюмської лікарні. Наразі його здоров’ю нічого не загрожує. Після надання медичної допомоги чоловіка направили до Харківської обласної психіатричної лікарні, де він перебуває на даний час.

Всього лічені секунди відділяли чоловіка від загибелі, та завдяки небайдужості та професійним діям співробітника міліції голова родини залишився живим та здоровим.

Капітан ізюмської міліції себе героєм не вважає.

- Я лише виконував свій службовий обов’язок і переконаний, що кожен з моїх колег поступив би саме так, - розповідає оперуповноважений СКР Олександр Гут. - Все сталося дуже швидко. Я пам'ятаю, що підбіг до чоловіка, одразу схопив його за тулуб та підняв якомога вище, щоб звільнити з петлі. В той момент я з жахом подумав, що може статися, якщо я не встигну…

Як з’ясувалось, 56-ти річний ізюмчанин протягом тривалого часу зловживає спиртними напоями і неодноразово висловлював бажання покінчити життя самогубством. Черговий раз прийшовши до дому в стані алкогольного сп’яніння, чоловік почав сваритися із донькою, а потім і з дружиною. Жінка, побоюючись, що він може підняти руку на дитину, зателефонувала до міліції з проханням про допомогу. Чоловік ще деякий час знаходився у будинку, а потім просто вийшов з хати, нічого не сказавши.

Якщо б правоохоронці вчасно не прибули б до місця події, чоловік би напевно встиг звести рахунки з життям.

Наразі його психічний стан вивчають спеціалісти, після отримання їх висновків до справи візьмуться слідчі органи.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ