В Одесі правоохоронці затримали кардера-іноземця

В Одесі правоохоронці затримали кардера-іноземця

16.07.13 08:40 0 735
28-річний громадянин однієї з європейських країн встановив на банкоматі одного з комерційних банків саморобний пристрій для зчитування інформації. Зловмисника викрили оперативники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю ГУМВС України в Одеській області.

Іноземець встановив на банкомат одного з комерційних банків у центрі Одеси саморобний пристрій для зчитування інформації. Таким чином він мав намір незаконно зняти гроші з банківських рахунків шляхом використання підроблених платіжних карток.

Підозрюваний був затриманий на місці скоєння злочину. У подальшому, під час проведення досудових слідчих заходів, у нього були вилучені інші саморобні пристрої для зчитування інформації з платіжних карт.

Як розповів начальник Управління по боротьбі з кіберзлочинністю ГУМВС України в Одеській області Юрій Виходець, це – не єдиний випадок затримання такого роду зловмисників на території Одеси.

Слідством Приморського райвідділу міліції міста Одеси за даним фактом розпочато досудове провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем та комп'ютерних мереж і мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Тривають слідчі дії.

ВЗГ ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: У місті ...
Наступна новина: Львівщина: в області ...

КОМЕНТАРІ