У Волинській області працівників ветеринарної міліції навчалися, як боротися із африканською чумою

У Волинській області працівників ветеринарної міліції навчалися, як боротися із африканською чумою

16.07.13 09:13 0 849
У зв’язку з напруженою епізоотичною ситуацією в сусідніх країнах щодо африканської чуми свиней на Волині проводять навчання відповідних служб і підрозділів з метою підтримання належної епізоотичної ситуації в краї.

Співробітники сектору ветеринарної міліції обласного управління внутрішніх справ та працівники міськрайорганів УМВС України у Волинській області взяли участь практичних навчаннях із моделювання ситуації виникнення африканської чуми свиней в населеному пункті чи окремому господарстві.

Організатором тренінгів є головне управління ветеринарної медицини в Волинській області. Насамперед учасники відпрацьовують алгоритм дій та практикують першочергові заходи реагування у разі виявлення підозри захворювання свиней на африканську чуму.

Таким чином працівники міліції та профільні служби докладають максимум зусиль, щоби небезпечна хвороба не потрапила на територію України.

– Ми проводимо серйозну роз’яснювальну роботу серед населення, – розповів начальник сектору ветеринарної міліції УМВС України у Волинській області Віталій Махомета. – Зокрема це стосується прикордонних районів. Особливу увагу звертаємо на продукцію тваринного походження, яку ввозять з-за кордону, адже вона може стати причиною поширення небезпечного захворювання. Тож звертаюся до громадян із проханням чітко дотримуватися вимог протиепізоотичного режиму, адже у випадку виникнення епідемії держава може зазнати серйозних економічних збитків.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ