В Чернівецькій області найпереконливіший аргумент налагодження взаємодії – підсумки розгляду звернень

В Чернівецькій області найпереконливіший аргумент налагодження взаємодії – підсумки розгляду звернень

16.07.13 08:14 0 717
До Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області з початку року надійшло 208 письмових звернень громадян, з них: 200 заяв (96,2 %), 7 скарг (0,8 %) та 1 пропозиція.

Значна кількість письмових звернень стосувалася питань роз’яснення застосування норм Податкового кодексу України, зокрема сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств, запровадження податку на нерухомість, звільнення від оподаткування ПДВ операції з постачання програмної продукції, оподаткування фізичних осіб та оподаткування доходів від підприємницької діяльності. Актуальним також залишаються інформування про факти ухилення буковинцями від сплати податків.

Протягом першого півріччя 2013 року посадовими особами Міндоходів Буковини проведено 453 особистих прийоми громадян, з них на регіональному рівні здійснено 76 прийомів.

На особистих прийомах порушувалися питання оподаткування доходів від здійснення підприємницької діяльності, застосування спрощеної системи оподаткування та сплати податку з доходів фізичних осіб, а також питання плати земельного податку та орендної плати за використання земельних ділянок.

За цей же період розглянуто 7 скарг (з яких дві дублетні), що у двічі менше ніж торік. Скаржники піднімали питання щодо законності договорів оренди нерухомого майна, ведення господарської діяльності суб’єктами господарювання області та діяльності окремих приватних підприємців.

Фахівці Міндоходів Буковини усвідомлюють важливість своєчасного та неупередженого розгляду звернень громадян та не допускають порушень терміну їх розглядів.

Прес-служба Головного управління

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ