Задля оздоровлення довкілля бізнес Хмельниччини на півмільйона гривень збільшив сплату екоподатку

Задля оздоровлення довкілля бізнес Хмельниччини на півмільйона гривень збільшив сплату екоподатку

16.07.13 08:05 0 989
Наразі підприємницька спільнота регіону перерахувала до казни понад 5 мільйонів гривень екологічного податку, проти чотирьох з половиною мільйонів у січні-червні минулого року.

2 мільйони 657 тисяч гривень із цієї суми платники податків краю спрямували до держбюджету, ще 2 мільйони 364 тисячі отримали скарбниці місцевих громад Поділля.

У регіональному представництві Міндоходів нагадують, що платниками екологічного податку є представники бізнес-спільноти у разі, якщо здійснюють викиди шкідливих речовин в атмосферу, гідросферу чи розміщують відходи в спеціально відведених для цього місцях та інших випадках, що передбачені статтею 240 Податкового кодексу України. На часі на теренах краю нараховується 2436 таких підприємств.

Задля відшкодування збитків, завданих оточуючому середовищу краю від свавільної господарської діяльності людини, податковою службою налагоджено постійний дієвий обмін інформацією з державним управління охорони навколишнього природного середовища.

«Зростання надходжень від екологічного податку знаходиться у прямій залежності від усвідомлення бізнес-активом краю своєї відповідальності за збереження екосистеми Поділля, адже саме кошти від сплати цього бюджетного збору є джерелом фінансування видатків, спрямованих на охорону довкілля, раціональне використання природних ресурсів та підвищення рівня екологічної безпеки», – зазначає заступник начальника головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Сергій Романов.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ