Майже 1,6 млрд. грн. відшкодовано прикарпатським платникам ПДВ

Майже 1,6 млрд. грн. відшкодовано прикарпатським платникам ПДВ

16.07.13 08:41 0 784
Протягом півріччя прикарпатським платникам податку на додану вартість відшкодовано 1 585 млн.грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року відшкодування податку збільшено у 3,2 рази, повідомляють у прес-службі Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.

Автоматичне відшкодування – це 25 % повернутих сум. Таку компенсацію отримали 11 суб’єктів господарювання Івано-Франківщини. Порівнюючи з першим півріччям минулого року, спостерігається ріст автоматичного відшкодування ПДВ у півтора рази.

Для отримання автоматичного бюджетного відшкодування суб’єкту господарювання необхідно дотримуватися ряду вимог, визначених Податковим кодексом. Зокрема, платник податку не повинен перебувати у судових процедурах банкрутства; зобов

'язаний мати всі необхідні відомості про себе та перебувати за своїм місцезнаходженням; середня заробітна плата має бути вищою у 2,5 рази мінімально встановленого законодавством рівня, а чисельність працівників має перевищувати 20 чоловік за останні 4 звітних періоди.

Довідково

Визначення відповідності платника податку критеріям на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подання звітності.

Автоматична система відшкодування ПДВ є позитивною тенденцією, яка дозволяє Міністерству доходів і зборів здійснювати своєчасне відшкодування ПДВ сумлінним платникам.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку Євген Сморигін ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ