Василь Плавюк: Координаційна рада – за перенесення міжнародних та міжобласних автобусних маршрутів на автостанцію №2

Василь Плавюк: Координаційна рада – за перенесення міжнародних та міжобласних автобусних маршрутів на автостанцію №2

16.07.13 08:52 0 1052
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Василя Плавюка відбулося чергове засідання обласної координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху. Як зазначив Василь Плавюк, враховуючи чисельні звернення громадян, органів місцевого самоврядування щодо врегулювання та впорядкування руху автобусів приміських маршрутів в обласному центрі, 31 травня обласна координаційна рада створила робочу групу з вивчення цього питання та напрацювання пропозицій.

Доповідач начальник відділу транспорту та зв’язку департаменту промисловості та інфраструктури ОДА Сергій Подошва поінформував: до складу робочої групи увійшли представники виконавчої влади, обласного депутатського корпусу, Тисменицького районного та м. Івано-Франківська.

Робоча група провела детальний аналіз ситуації з рухом автобусів в обласному центрі, стану автостанційної інфраструктури, напрацювала низку пропозицій.

Зокрема, Координаційна рада одностайно підтримала пропозицію робочої групи щодо перенесення міжнародних та міжобласних автобусних маршрутів на автостанцію №2 в м. Івано-Франківську, по вул. Горбачевського, у мікрорайон «Пасічна».

Івано-Франківська міська влада отримала доручення «привести в належний стан» дорожнє покриття на під’їздах до автостанції. У свою чергу керівник обласного підприємства автостанцій Зеновій Запухляк зобов’язався впродовж трьох місяців провести реконструкцію та ремонт приміщення автостанції №2. Департамент промисловості та інфраструктури ОДА узгодить з Мінінфраструктури України питання зміни розкладів руху та схем міжнародних та міжобласних маршрутів.

За словами Василя Плавюка, автостанцію №2 офіційно відкриють у День автомобіліста, 27 жовтня. До того часу перевізники зобов’язані обслуговувати маршрути відповідно до затверджених організатором перевезень схем та розкладів руху.

Водночас на засіданні Координаційної ради особливо наголошувалося на необхідності виведення з ринку перевезень нелегалів, які створюють стихійні автостоянки, не відповідають за якість та безпеку перевезень.Залишається невирішеним питання організації автостанції для обслуговування Надвірнянського приміського напрямку, на нагальній потребі облаштування якої також акцентує увагу управління МВС України в області.

Перший заступник голови ОДА Василь Плавюк звернувся до представників Івано-Франківського міськвиконкому нарешті вирішити питання довезення інвалідів до нового приміщення МСЕКу (обласного бюро медико-соціальної експертизи), що по вул. Шухевичів. Незважаючи на визначений термін 1 липня, відповідно до розпорядження облдержадміністрації, зазначена проблема не врегульована.

Довідково

В м. Івано-Франківську функціонує 4 автостанції, які атестовані за ІІІ класом. Забезпечують відправку пасажирів на 1750 рейсах автобусів приміського, міжміського внутрішньо/міжоблас­ного, а також міжнародного сполучення, в т.ч.:

- автостанція №1 – 448 міжміських та міжнародних, а також 454 приміських, зокрема Надвірнянського напрямку

- автостанція №2 – 240;

- автостанція №3 – 384 ;

- автостанція №4 – 224.

Саме платна парковка на вул. Галицькій (навпроти магазину "Галичанка") є місцем концентрації нелегальних перевізників (щоденно 5-6 автобусів на Долину та майже 30 легкових, більшість з яких переобладнані 8-містні, автомобілів на Калуш і Долину). А також, сплата паркувального збору на Північному бульварі стала однією з причин появи несанкціонованої автостанції в районі вулиць Панаса Мирного – Достоєвського та відчуття вседозволеності перевізниками Богородчанського напрямку.

Протягом 10 років 12 автобусів щоденно під виглядом "спеціальних регулярних" (тобто, на підставі фіктивних договорів на підвіз студентів і працівників, укладених з Медуніверситетом та ТОВ "Траян") здійснювали перевезення пасажирів між Івано-Франківськом та Надвірною. Відправлення автобусів відбувалось з центральної історичної частини обласного центру (вул. Старозамкової), за що перевізники консолідовано щомісячно сплачували паркувальний збір. Облдержадміністрація знайшла шлях ліквідації нелегальних перевезень, після чого Івано-Франківська міська влада обмежила рух транспорту на площі Ринок.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Волинські ...

КОМЕНТАРІ