Сокальські свободівці організували у місті українську дискотеку

Сокальські свободівці організували у місті українську дискотеку

16.07.13 08:10 0 820
12 липня 2013 року в день святкування у місті Сокалі храмового свята Петра і Павла Сокальська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та місцевий осередок молодіжної громадської організації "Сокіл" організували в приміщенні міського центру дозвілля запальну українську дискотеку.

Близько сотні прихильників української музики й національної культури взяли участь в ексклюзивній вечірці. Відвідати цей захід безкоштовно могли всі охочі, єдиною умовою була вишиванка. Вечірка зібрала не лише молодь, а й людей старшого віку. Під час святкового концерту зі сцени лунала виключно українська музика. Захід був проведений для того, щоби пропагувати і популяризувати українську пісню, танець та культуру.

"На вечірці я побачив, наскільки молоді подобається запропонована "соколятами" альтернатива іноземній музиці. Я радий, що саме організація "Сокіл" однією з перших взялася за популяризацію української культури в Сокалі", – зазначив голова Сокальської районної організації ВО "Свобода" Ігор Петренко.

"Мабуть, ні для кого не є новиною, що улюбленим відпочинком сучасної молоді є нічні клуби та дискотеки. Але ж хіба не краще створювати собі свято із виразним українським спрямуванням? Як на мене, то краще, бо українську культуру потрібно не лише підтримувати, а й сприяти її розвитку. Вважаю, що подібні заходи є дуже важливими, оскільки спрямовують на правильне виховання молоді, її змістовне дозвілля, а також запобігання негативним явищам у молодіжному середовищі та об'єднання молодих людей навколо спільної мети. Тобто передбачено справжній "український культурний прорив", – прокоментувала учасниця заходу Олеся Врубель.

За словами члена молодіжної організації "Сокіл" Богдана Федуна, такі дискотеки в Сокалі є справді потрібними.

"Як на мене, то вечірка вдалась на славу, адже ми змогли згуртувати українську молодь і показати, що носити українську сорочку і танцювати під українські пісні справді модно. Я вважаю, що українська культура повинна розвиватися, а те, що все українське є "вчорашнім днем" – лише стереотипи", – наголосив Богдан Федун.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Волині показники ...

КОМЕНТАРІ