В Житомирській області рятувальники готові у разі потреби забезпечити охорону врожаю від вогню

В Житомирській області рятувальники готові у разі потреби забезпечити охорону врожаю від вогню

16.07.13 08:17 0 885
12 липня на базі приватної агрофірми ТОВ “Олімп Агро” у селах Котлярка та Кам’янка Попільнянського району відбувся обласна семінар-нарада з питань стану підготовки та особливостей проведення збирання врожаю «Зажинки-2013» на чолі з головою Житомирської облдержадміністрації Сергієм Рижуком.

Під час наради було обговорено процес підготовки до жнив 2013 року та деякі моменти організації цьогорічного збору врожаю. Окрім власне сільськогосподарських питань, у зв’язку із погодніми умовами, особлива увага також приділялася протипожежній безпеці на полях області.

На питаннях попередження пожеж на жнивах зупинився заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Кучер.

– Минулого року, – наголосив доповідач, – пожежа на полях наробила шкоди під час збору урожаю. У зв’язку з цим, рятувальники знаходяться у посиленій бойовій готовності і можуть у разі потреби забезпечити охорону врожаю від вогню.

Разом із тим, зазначив Ігор Кучер, у деяких районах є проблеми. Зокрема, одна з найпоширеніших із них – це відсутність місцевої пожежної охорони та громадських пожежних об’єднань. Часто місця, де проводяться польові роботи, знаходяться далеко від районних центрів. А отже поки автомобіль служби «101» дістанеться пункту призначення – пройде не один десяток хвилин. Обтяжують ситуацію також стан доріг та те, що водії на транспортних шляхах не завжди поступаються в русі пожежному автомобілю, який мчить на екстрений виклик.

За результатами наради голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук доручив присутнім на заході головам районних державних адміністрацій створити всі необхідні умови для створення згаданих формувань на території області.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ