Прокуратура Рівненщини — на захисті прав і свобод дітей

Прокуратура Рівненщини — на захисті прав і свобод дітей

16.07.13 08:26 0 900
Захист прав і свобод дітей у наглядовій діяльності органів прокуратури завжди був і залишається пріоритетним напрямом.

Завдяки вжитим органами прокуратури Рівненської області координаційним заходам, спрямованим на профілактику правопорушень серед неповнолітніх, упродовж 2013 року на території області на 42 % зменшилась кількість кримінальних правопорушень, учинених неповнолітніми або за їх участю.

На 55% менше вчинили неповнолітні правопорушень у сфері обігу наркотичних речовин.

Суттєво зменшилась також кількість скоєних неповнолітніми кримінальних правопорушень у стані алкогольного сп’яніння. Удвічі менше скоєно кримінальних правопорушень групами дітей та на 62% менше – дітьми у групах із дорослими.

Органами прокуратури області упродовж І півріччя 2013 року вживалися дієві заходи щодо захисту прав і свобод дітей, насамперед на охорону життя і здоров’я, забезпечення майнових та житлових прав, гідний розвиток дітей-інвалідів та дітей із вадами розвитку.

За результатами перевірок додержання законодавства з питань захисту прав дітей, у 2013 році прокурорами внесено 195 подань, до відповідальності притягнуто 137 посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування, з яких 13 — органів контролю. Поновлено права понад 2,8 тис. дітей, їм відшкодовано майже 1,5 млн. грн. пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ