Свободівці взяли участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

Свободівці взяли участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

16.07.13 10:42 0 803
13–14 липня 2013 року на Тернопільщині відбулася Всеукраїнська та молодіжна проща до Марійського духовного центру у Зарваниці. Численне духовенство та тисячі прочан зі всієї України молилися до Зарваницької Матері Божої.

У Архієрейській Святій літургії, яку очолив глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, взяли участь свободівці – народний депутат України Олексій Кайда, Тернопільський міський голова Сергій Надал, керівник Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Стаюра, очільник Тернопільської міської "Свободи" Роман Навроцький та депутати місцевих рад різних рівнів. На завершення Архієрейської Святої літургії Блаженніший патріарх Святослав Шевчук благословив усіх прочан.

"Зарваниця – одна з найбільших святинь Української греко-католицької церкви. Це духовний центр, який об'єднав не одне покоління українців. Десятки тисяч прочан у ці дні, долаючи пішки, нерідко сотні кілометрів, щосекунди молилися за кращу долю нашої держави, за долю дітей та родин, просили заступництва у Матері Божої. І ці молитви будуть почуті у цьому святому місці", – зазначив депутат-свободівець Олексій Кайда.

"В українців із давніх-давен існує побожний звичай – прощі до святих місць. Люди долають великі відстані, щоб поклонитися мощам святих, помолитися серед монастирської тиші, прикластися до чудотворної ікони, зачерпнути із джерела цілющої водиці. Проща у Маріїнський Духовний центр Зарваницької Матері Божої з року в рік збирає все більше людей, які йдуть до святого місця, щоб разом із тисячами інших паломників вознести до Бога спільну молитву та набратися духовної сили", – заявив очільник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Надходження податку на ...
Наступна новина: В Тернополі волонтери у ...

КОМЕНТАРІ