16 липня 1990 року була прийнята Декларація про державний суверенітет України

16 липня 1990 року була прийнята Декларація про державний суверенітет України

16.07.13 08:03 0 996
Шановні краяни!

Цей день став провісником здобуття нашою країною омріяної, вистражданої незалежності, задля якої поклали свої життя сотні тисяч українців. Адже прийняття Декларації – це перший крок до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель. Цей документ відкрив новий етап в історії України, проголосивши основні політичні, економічні, соціальні цілі, довгострокові перспективи розвитку країни. У Декларації було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини. Вона стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року.

Ми пам’ятатимемо цей день. Він по суті відкрив нову сторінку історії України, дав міцну основу для закладення підвалин нової незалежної держави на карті світу – України. Також у цей день згадаймо усіх, хто загинув в ім’я суверенної України, тих, хто боровся за її незалежність та волю, хто пройшов складні випробування за гратами концтаборів різних режимів, хто поклав своє життя на вівтар служінню своїй землі, своєму народові, своїй державі.

Вклонімося низько тим, хто вижив, перейшовши жахливі жорна, хто не скорився, вистояв та дожив до світлого дня, коли над усією державою зазвучав наш гімн і замайорів наш прапор!

Перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леоненка ще можуть ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ